Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. október 26. 08:18 | Szerző/forrás: katolikus.hu

Napi Evangélium: „Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság?”

Napi Evangélium:  „Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság?”
Abban az időben Jézus így szólt a sokasághoz: Ha látjátok, hogy nyugaton felhő támad, mindjárt mondjátok: „Eső jön!”, és úgy is történik. Ha déli szél fúj, azt mondjátok: „Hőség lesz!”, és megjön az is. Képmutatók! Az ég és föld jeleiből tudtok következtetni; a mai idők jeleit miért nem ismeritek fel? Miért nem ítélitek meg magatok, hogy mi az igazság? Amikor ellenfeleddel a hatóságokhoz mégy, igyekezzél még az úton kibékülni vele, hogy a bíróhoz ne hurcoljon. Mert ha a bíró elé visz, akkor a bíró átad a börtönőrnek, a börtönőr pedig börtönbe vet téged. Mondom neked, ki nem szabadulsz onnan, amíg tartozásodat az utolsó fillérig le nem fizeted. Lk 12,54-59

Elmélkedés:

Minden emberben van valamiféle természetes bölcsesség, ami a kibékülést ösztönzi, nehogy valaki börtönbe kerüljön. Ehhez jön még az évek tapasztalata, amelynek segítségével az ember sok mindent előre láthat, mégpedig nem csupán az időjárás terén. Bárcsak ez a velünk született bölcsesség és az évek alatt megszerzett tapasztalat arra is vonatkozni, hogy minden ember felismerje Krisztus keresztjének jelét és az Élet Kenyerének, az Oltáriszentségnek valóságát, amelyek Isten jelenlétéről tanúskodnak. Az értelmes ember számára, aki nyitott Isten üdvözítő szándékának befogadására, elegendőek ezek a jelek. A mai időkben is és minden korban ezek a jelek mutatják számunkra azt, hogy Isten nem hagyja magára az embert, hanem lehet őt keresni, s meg is lehet találni. Nézzünk fel a kereszt jelére, amely megszerezte nekünk a megváltást, s nézzük, imádjuk az Eucharisztiát, amely üdvösségünk étele.
© Horváth István Sándor

Imádság:

Urunk, Jézusunk! Te azt várod tőlünk, hogy téged kövessünk, a te nyomodban járva eljussunk Atyánkhoz és elnyerjük az örök életet. Segíts minket, hogy mindig betartsuk szabályaidat! Erősítsd bennünk a csapatszellemet, az Egyház szeretetét! Segíts minket, hogy sikerrel munkálkodjunk a magunk és mások üdvösségén! A legnagyobb győzelem az számunkra, hogy elnyerjük az örök életet. Segíts minket győzni, segíts minket az üdvösségre!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház