Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. október 29. 09:51

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Szerda: Boldog Romzsa Tódor püspök és vértanú

Csütörtök: Mindenszentek

Péntek: Halottak Napja

Szombat: Porres Szent Márton szerzetes

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója.  A jó Isten áldása legyen életükön!

Október hónapban hétköznap a szentmisék után, pénteken este fél 6-tól imádkozzuk közösen a rózsafűzért. Szeretettel hívunk mindenkit a közös imára.

Köszönet a missziók javára adott adománykért.

A Városházi Esték előadássorozat következő alkalma október 29-én délután 5 órakor lesz. Előadó Menyhárt Sándor plébános. Részletek a plakátokon.

Október 31-én 18 órai kezdettel a KÉSZ szervezésében előadás lesz a Közösségi házban. Részletek a plakátokon.

Nov. 1-én, Mindenszentek és 2-án, Halottak Napja estéjén 18 órakor lesz szentmise az elhunytakért, utána megemlékező szertartás az urnatemetőben.

Aki november 1-8-ig a temetőt meglátogatja és imádkozik az elhunytakért, minden nap teljes búcsút nyerhet. Feltételek: gyónás, áldozás, imádság a pápa szándékára. Aki meglátogat egy templomot vagy kápolnát, és ott imádkozik az elhunytakért, az előbbi feltételek mellett szintén teljes búcsút nyer. Emlékezzünk meg elhunyt testvéreinkről, ha lehet, a teljes búcsú felajánlásával.

Az urnatemetőünnepi nyitva tartása a bejárati ajtókon olvasható.

Visszatekintés\" a 100 éves Református Újkollégium Dísztermében elhangzott ősbemutatókra, kecskeméti bemutatókra 2012. november 5. 19 óra. Részletes program a plakáton olvasható.

A Parázs Központ szervezésébenGyászfeldolgozó Csoport indul november 20-án, kedden 17 órakor, ahová azokat várjuk, akik az utóbbi másfél évben veszítették el szerettüket. Részletek a faliújságon.

Egyházmegyei családtalálkozó lesz november 17-én, szombatona Piarista Gimnáziumban. Részletek a plakátokon.

Erzsébet-Katalin egyházközségi batyusbált tartunk a Nagyteremben november 17-én, szombaton 19.00 órától. Belépés egy tányér sütemény vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy tombola tárgy családonként. Minden korosztályt szeretettel hívunk. Aki tud fél 7-re jöjjön előkészíteni segíteni!

Következő keresztelő nov. 18-án, és december 16-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Jelentkezni az irodában lehet. Első felkészítő okt. 24-én, szerdán, 18.00 órakor. Imádkozzunk a keresztelendőkért és családjukért!

A Czollner téri templom Szent Erzsébet búcsú érseki miséje november 18-án, vasárnap 8.00-kor lesz.

A Piarista Gimnázium szeretettel várja öregdiákjait a november 24-én, szombaton 17 órától megszervezettPiarista Vacsorára. Részletes program a plakáton olvasható.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház