Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. október 30. 15:52

Fiatal betörők rendőrkézen

Fiatal betörők rendőrkézen
Egy bácsalmási lakatlan házból tulajdonítottak el különböző fémtárgyakat ismeretlen tettesek 2012. október 26-án. A négy fiatalt rövid időn belül elfogták a bácsalmási rendőrök.

A lakatlanul álló bácsalmási ház udvarára a kapu átmászásával jutottak be az elkövetők, majd a zárt ajtót kirántották, és a nyitott fészerből egy kézikocsin különböző hulladék vasat és egy vasúti síndarabot vittek el, amit egy közeli ház udvarárra rejtettek. A fiatalokat a gyors adatgyűjtést követően hamarosan elfogták a rendőrök, és gyanúsítottként kerültek kihallgatásra.     

            A csoport tagjai már nem voltak ismeretlenek a rendőrök előtt. Közülük egy 19 éves és egy 20 éves bácsalmási személy vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már volt bűntetve. A csoport 14 éves jánoshalmi tagja október elején akkori két társával egy bajai gyors-büfébe az ajtót berúgva juott be, majd a helyiségben kutatást végeztek, és üdítő italokat, élelmiszereket pakoltak hátizsákokban, zacskókba, valamint a kasszából 10.000 Ft készpénzt akartak ellopni. A tervüket akkor a helyszínen megjelenő járőrök hiúsították meg, és a jánoshalmi fiút a helyszínen, elmenekülő társait pedig rövidesen a városban fogták el a rendőrök. A fiú akkori társaival több nyilvános telefonfülkét is megrongált annak érdekében, hogy azokból pénzérméket vigyen el.

            Az ügy harmadik bácsalmási gyanúsítottja sem először került szembe a törvénnyel. A 15 éves fiú társával a nyár folyamán egy bácsszőlősi tanyára és egy lakatlan irodaépület elkerített területérehatoltak be, majd onnan csaptelepeket, villanyvezetékeket, valamint villanymotorokat loptak el.  

            Az ügyben lopás bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán indult eljárás. A 14 éves jánoshalmi és a 15 éves bácsalmási gyanúsítottat őrizetbe vették a rendőrök, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Kövessen minket a Facebookon is!