Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. október 30. 15:55

Trükkös tolvajokat fogtak el a bajai rendőrök

Trükkös tolvajokat fogtak el a bajai rendőrök
Két férfit fogtak el és vettek őrizetbe a bajai rendőrök az elmúlt napokban, akik megalapozottan gyanúsíthatóak a korábban Baján és környékén történt trükkös lopások elkövetésével.

A gyanú szerint a két dunántúli férfi 2012. október hónap során Baján és Vaskúton egyaránt idős személyek sérelmére követtek el lopást olyan módon, hogy magukat szolgáltatói szakembernek kiadva jutottak be a lakásokba, majd a házigazda figyelmét elterelve készpénzt loptak el. A bűncselekmények során okozott kár meghaladja a 6.000.000,- Ft-ot.    

            Október 27-én Nagybaracskán a járőrök közúti ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit. Az Opel Astrában tartózkodó személyek feltűnően zavartan viselkedtek, és ez gyanús lett az intézkedő rendőröknek. A két férfit előállították a Bajai Rendőrkapitányságon, ahol megkezdődött részletes elszámoltatásuk. Ennek során újabb és újabb adatok merültek fel, hogy a 34 éves és 57 éves férfi követhette el a fenti bűncselekményeket. Egyiküket korábban már több esetben is trükkös lopás bűncselekmény elkövetésével gyanúsították a hatóságok, társát szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt ítélték el.  

            A két férfival szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon, és előzetes letartóztatásba kerültek.  A nyomozók vizsgálják, hogy további – hasonló módszerrel elkövetett – bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható-e a két elfogott férfi, valamint további sértettek felkutatását kezdték meg.                       

            Az esettel kapcsolatban a Bajai Rendőrkapitányság ismételten felhívja a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy idegen személyt sose engedjenek be otthonukba, amíg a látogató személy azonosságát hitelt érdemlő módon nem igazolta! Szolgáltatói szakemberek minden esetben a cég emblémájával ellátott ruházatban, arcképes igazolvány bemutatásával keresik fel a lakosságot, amelyet a szolgáltató cég telefonvonalán ellenőrizhetnek is. Amennyiben további gyanú merül fel, hogy az otthonuknál megjelent személyek nem jogszerű munkavégzés céljából érkeztek, haladéktalanul értesítsék a Bajai Rendőrkapitányságot a 79/540-100-as ügyeleti, vagy a 107,112-es ingyenes segélyhívó telefonszámok egyikén. Kérjük, hogy erre hívják fel időskorú rokonaik, ismerőseik figyelmét is, hiszen ők azok, akik általában áldozataivá válnak az ilyen fajta bűncselekmények elkövetőinek!    

Kövessen minket a Facebookon is!