Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2012. december 24. 08:07

A gazdasági krízis szorításában

A gazdasági krízis szorításában
A kecskeméti Autó Univerzál Járműjavító, Kereskedelmi, Szolgáltató Kft, Csáktornyai utcai telephelyén korszerű technikai berendezésekkel, kitűnően képzett, tapasztalt szakemberekkel végzik minden típusú gépjármű javítását, felújítását. Tevékenységi körükben kezdettől jelen van a nemzetközi forgalomban részt vevő autóbuszok és teherszállító járművek javítása és vizsgáztatása. - Milyen eredménnyel búcsúztatják az idei esztendőt? – kérdeztük Kovács Lajos ügyvezető igazgatótól.

 

- Sajnos csaknem 30 százalékkal kevesebb árbevételt tervezhettünk erre az évre, mint a korábbiakra. Ugyanis a térségünkben működő fuvarozó társaságok – amelyek eddig megrendelőik voltak – mintegy 60 százaléka átalakult, megszűnt vagy csődbe ment. Ráadásul legnagyobb partnerük, a Kunság Volán részéről is kevesebb a nagyobb javítások iránti igény. Ezek a gazdasági válsággal magyarázható gondok, összesen több mint 300 millió forint árbevétel kiesést okoztak a cégünknek. Így tavaly arra kényszerültünk, hogy a dolgozói létszámunkat 138-ról 98-ra csökkentsük.

- Jelenleg milyen fuvarozó cégek az állandó partnereik?

- Szerencsére a Budapesti Közlekedési Vállalattól továbbra is kapunk megrendeléseket autóbuszaik karosszériájának javítására, és egy sikeres közbeszerzési pályázaton a Kapos Volán Zrt. öt autóbuszának felújítását végezhettük el. De a jelentős gépjárműflottával rendelkező Bertranstól, Depotranstól, Mol Transtólés a szabadszállási Áipli Busz Kft-től, illetve  a kisebb gépjárműparkkal rendezkedő cégektől és magánszemélyektől is rendszeresen kapunk megbízásokat.

- A gazdasági krízis miatt, jelentősen csökkent az új autók iránti kereslet. Ami feltételezi, hogy sokan a régi gépjárműveik javíttatásával, felújításával próbálják átvészelni ezt a nehéz időszakot…

- Ez csak részben igaz. Ugyanis a magánszemélyek, a benzinárak emelkedése miatt, ma már csak alkalmanként ülnek autóikba, így azok meghibásodása is ritkább. A fuvarozó cégek nagy része pedig, olyan lízingszerződéses gépjárműveket üzemeltet, amelyek javításait a vevőszolgálat által meghatározott helyeken végezhetik csak el (legtöbbször garanciálisan). 

- Milyen a kapcsolatuk az új kecskeméti Mercedes Gyárral?

- A szakemberképzésüket segítjük. Az idén karosszérialakatos, hegesztő, szerelő, fényező szakmákban tíz szakmunkástanulójukat készítettünk fel. Viszont a gyár mellette működő logisztikai bázissal, a német Duvenbeck fuvarozó céggel rendszeres kapcsolatban állunk, ugyanis nálunk végeztetik gépjárműveik műszaki vizsgáztatását.

- Milyenek a kilátásaik a 2013-as esztendőre?

- Úgy gondolom, nem lesz rosszabb, mint az idei. Hasonló – egymilliárd 300 millió forintos – árbevételt tervezünk jövőre is. Reménykedve, hogy további létszámcsökkentésre már nem kényszerülünk.

 

Autó Univerzál Kft.

 

 

 

 

Cím:

Kecskemét, Csáktornyai u. 4-6. (E5-ös főút mellett)

Tel.:

 76/485-292      

Fax.:

76/506-781

E-mail:

[email protected]

Nyitva tartás: 

Autómentés, mosás, szerviz: 0 - 24 óráig

 

Javítóműhely: 6 - 17 óráig

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!