Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. január 21. 08:46

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Szent Ágnes

kedd: Szent Vince, Boldog Batthyány Strattmann László

csütörtök: Szalézi Szent Ferenc

péntek: Szent Pál Apostol megtérése (ünnep)

szombat: Szent Timóteus és Szent Titusz

 

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön!

 

Köszönetazoknak, akik részt vettek az egésznapos egyházmegyei szentségimádáson.

Ökumenikus imahétlesz hétfőtől-péntekig a Baptista Imaházban, szombaton a Református Templomban 17 órai kezdettel. Az egyes alkalmak után közös imalehetőség lesz városunkért és gyülekezeteinkért.

Csütörtökön 18.00 órától folytatódnak a filmklub eladásai plébániánkon. A következő film “A bakancslista” lesz. Egy nagyon színvonalas alkotás az elmúlás tényének feldolgozásáról. Részletek a hirdetőtáblán, a plakáton.

Szombaton 15.00 órától pótszilveszter nótával-operettel, nosztalgia tánccal a Nagyteremben. Jegyek az irodában 1200 Ft-ért kaphatók. Részletek a plakáton.

Akik a 2013-as évben szeretnének egyházi (templomi házasságot) kötni nálunk, január 27-ig jelentkezzenek a hívek irodájában. Az egyházi esküvő előtt legalább három hónappal be kell jelentkezni az esketés helyének a plébániáján

A Parázs Pasztorális Központ és dr. Jeney Gábor atya szervezésében február 3-án indul új típusú jegyesoktatásunk Párkapcsolati Műhely címmel a Helynökségen. Együttjáró párokat és fiatal házasokat is várunk a Műhelyre. Részletek a hirdetőtáblán. 

Családos batyus farsangi bállesz február 9-én, szombaton 18.00 órától a Nagyteremben. Belépés egy tányér süti vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy olyan tombolatárgy, amit te is szívesen megnyernél. Jelmezverseny gyermek, felnőtt és család kategóriában. Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk.

Római Katolikus Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja ismét megrendezi hagyományos farsangi jótékonysági bálját 2013. február 9-én a Három Gúnár Rendezvényházban. A jótékonysági bál köszönti és megemlékezik Szent Hedvigről évfordulója kapcsán és a Lengyel - Magyar barátságról. Belépők igényelhetők a PIARISTA Iskolában és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 6000 Kecskemét, Hoffmann János utca 11. sz. alatt, Rémán Csongornál a 76/506-124/107 telefonszámon.

Nyílt napoka Szent Imre Katolikus Óvodában Február 20-án, szerdán a Szent Imre utca 9-ben, február 21-én, csütörtökön a Teleki László u. 1. szám alatt 900 órától 1030-ig. Részletek a hirdetőtáblán.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

A kápolna és a nagyteremhangosításának a felújítására köszönettel elfogadunk adományokat az előtéri perselybe. (kb. 1.000.000 Ft-ba kerül)

 

 

IMAHÉT

A Krisztus-hívők egységéért

2013. január 20-27

 

Mit kíván tőlünk az Isten?

Mikeás 6,6-8 alapján

 

Vasárnap (9 óra): Beszélgetés az úton

Igét hirdet: Minden közösség helyi plébánosa, lelkipásztora

 

Hétfő (17 óra): Úton Krisztus megtöretett testével

Igét hirdet: Mike Sámuel baptista lelkipásztor

 

Kedd (17 óra): Úton a szabadság felé

Igét hirdet: Kuti József református lelkipásztor

 

Szerda (17 óra): Úton, mint a föld gyermekei

Igét hirdet: Dr. Jeney Gábor plébános

 

Csütörtök (17 óra): Úton Jézus barátaiként

Igét hirdet: Kiss János evangélikus lelkipásztor

 

Péntek (17 óra): Úton, akadályokon át

Igét hirdet: Feczák László görög katolikus szervezőlelkész

 

Szombat (17 óra Református templom): Úton szolidaritásban

Igét hirdet: Adamek Norbert református ifjúsági lelkipásztor

 

Vasárnap (9 óra): Ünnepelve az úton

Igét hirdet: Minden közösség helyi plébánosa, lelkipásztora

 

Helyszín: hétfőtől-péntekig: baptista imaház

szombaton: református templom

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház