Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. január 28. 08:32

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Aquinói Szent Tamás áldozópap és egyháztanító

csütörtök:Bosco Szent János áldozópap

szombat: Urunk Bemutatásának ünnepe (Gyertyaszentelő Boldogasszony)

Csak reggel 8 órakor lesz szentmise gyertyaszenteléssel és körmenettel. Közösen végezzük görög katolikus testvéreinkkel. Kérem, hozzunk magunkkal gyertyát. Ez a nap könyörgő nap szerzetesi hivatásokért is. Imádkozzunk értük!

vasárnap: Szent Balázs püspök és vértanú, minden szentmise után balázsáldásban részesítjük azt, aki kéri. Ez a nap egyúttal az Érsek úr névnapja is, imádkozzunk érte!

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön!

Hétfőn este 7 órakor egyházközségi képviselőtestületi gyűlés lesz.

24 órás plébániai szentségimádáscsütörtökön 17.30 órakor kezdődik Szentségkitétellel, és pénteken, a 17 órától, a szentmise előtt közös imádsággal zárul. Kérem, aki szeretne ebben részt venni, akár egy-egy közösség is felvállalhatna egy-egy órát, az iratkozzon föl a sekrestye előtt elhelyezett lapon.

A Kecskeméti Lelkes Ifjúsági Katolikus Közösség szeretettel hív és vár minden fiatalt a 2013. február 2-án megrendezésre kerülő ifjúsági farsangi mulatságára a Főplébánia Közösségi Házába! Részletek a plakáton.

A Parázs Pasztorális Központ és dr. Jeney Gábor atya szervezésében február 3-án indul új típusú jegyesoktatásunk Párkapcsolati Műhely címmel a Helynökségen. Együttjáró párokat és fiatal házasokat is várunk a Műhelyre. Részletek a hirdetőtáblán.

Tanuljunk együttimádkozni a Hit Évében február 5-én, kedden 18 órától a kápolnában.A téma: a képmeditáció. A képmeditáció három lépésben történik. A ráhangolódás után megtörténik az első kapcsolatfelvétel a képpel A második lépésben történik a kép feltárása. A harmadik lépés elvezeti a szemlélőt a képpel való személyes találkozásra.

Családos batyus farsangi bállesz február 9-én, szombaton 18.00 órától a Nagyteremben. Belépés egy tányér süti vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy olyan tombolatárgy, amit te is szívesen megnyernél. Jelmezverseny gyermek, felnőtt és család kategóriában. Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk. Aki tud 17.30-ra jöjjön segíteni előkészíteni!

A Főplébánia, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége, Piarista Diákszövetség és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja megrendezi farsangi jótékonysági bálját február 9-én a Három Gúnár Rendezvényházban. A jótékonysági bál köszönti és megemlékezik Szent Hedvigről évfordulója kapcsán és a Lengyel - Magyar barátságról. Belépők igényelhetők a PIARISTA Iskolában és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 6000 Kecskemét, Hoffmann János utca 11. sz. alatt, Rémán Csongornál a 76/506-124/107 telefonszámon.

Nyílt napoka Szent Imre Katolikus Óvodában Február 20-án, szerdán a Szent Imre utca 9-ben, február 21-én, csütörtökön a Teleki László u. 1. szám alatt 900 órától 1030-ig. Részletek a hirdetőtáblán.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

A kápolna és a nagyteremhangosításának a felújítására köszönettel elfogadunk adományokat az előtéri perselybe. (kb. 1.000.000 Ft-ba kerül).

Hosszú, türelemmel viselt szenvedés után életének 81., áldozópapságának 56. évében elhunyt Tarjányi Ferenc szalézi szerzetes, volt szabadszállási plébános. Temetése a szombaton, 10.30-kor

kezdődő szentmise után a Kecskeméti Köztemető családi sírhelyénél lesz.

Farkas János ágasegyházi plébános életének 60., papságának 36. évében, tragikus hirtelenséggel a Megyei Kórházban elhunyt. Temetése hétfőn 11 órakor kezdődik az ágasegyházi templomban.

 

FARSANGI BÁL

A Szentcsalád Plébánia

Nagytermében

 

2013. február 09-én,szombaton

batyus családos farsangi bálra hívunk

mindenkicsit és nagyot (0-99 éves),

18 órai kezdettel.

Belépés:egy tányér süteménnyel vagy szendviccsel, egy üveg üdítővelés egy olyan tombola tárggyal, amit te is szívesen megnyernél.

Jelmezversenyis lesz, gyermek, felnőtt és családos kategóriában.

                                 Gyere és mulass velünk! 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház