Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 1. 15:23

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Szent Ágota szűz, vértanú

szerda:Niki Szent Pál és társai japán vértanúk

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életükön!

A Piarista Általános Iskola szeretettel hívja nyílt napjára az érdeklődő szülőket és óvodás gyermeküket kedden 8 órától. Az alsós osztályok bemutató órái után kötetlen beszélgetésre lesz mód a szülők számára a jövő évi elsős tanítókkal, miközben a gyermekeket játszóház várja.

A 2013/14-es tanévben a Szent Imre Iskolában első osztályba jelentkező gyermekek és szüleik számára beiskolázási program lesz kedden 16.30-tól az intézmény kápolnájában és osztálytermeiben. Az iskola kezdéssel kapcsolatosan Kollár Mária pszichológus tart előadást. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Tanuljunk együttimádkozni a Hit Évében kedden 18 órától a kápolnában.A téma: a képmeditáció. A képmeditáció három lépésben történik. A ráhangolódás után megtörténik az első kapcsolatfelvétel a képpel A második lépésben történik a kép feltárása. A harmadik lépés elvezeti a szemlélőt a képpel való személyes találkozásra.

Gyógyító szentmiselesz szombaton 14 órai kezdettel a Nagytemplomban, mindenkit várnak. Dicsőítés, tanúságtétel, szentmise közbenjárás.

Családos batyus farsangi bállesz szombaton 18.00 órától a Nagyteremben. Belépés egy tányér süti vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy olyan tombolatárgy, amit te is szívesen megnyernél. Jelmezverseny gyermek, felnőtt és család kategóriában. Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk. Aki tud, 17.30-ra jöjjön segíteni, előkészíteni!

Nyílt napoka Szent Imre Katolikus Óvodában Február 20-án, szerdán a Szent Imre utca 9-ben, február 21-én, csütörtökön a Teleki László u. 1. szám alatt 900 órától 1030-ig. Részletek a hirdetőtáblán.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

A kápolna és a nagyteremhangosításának a felújítására köszönettel elfogadunk adományokat az előtéri perselybe. (kb. 1.000.000 Ft-ba kerül).

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az udvar felöli előtérben található nagy zsákba. Köszönet az eddigi gyűjtésért.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Plébániánk zárszámadása és költségvetése megtekinthető a hívek irodájában.

 

FARSANGI BÁL

A Szentcsalád Plébánia

Nagytermében

 

2013. február 09-én,szombaton

batyus családos farsangi bálra hívunk

mindenkicsit és nagyot (0-99 éves),

18 órai kezdettel.

Belépés:egy tányér süteménnyel vagy szendviccsel, egy üveg üdítővelés egy olyan tombola tárggyal, amit te is szívesen megnyernél.

Jelmezversenyis lesz, gyermek, felnőtt és családos kategóriában.

                                 Gyere és mulass velünk! 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház