Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 22. 17:02

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap országos gyűjtés lesz a katolikus iskolák javára.

Hétfőn 19 órától egyházközségi képviselőtestületi gyűlés lesz.

A KÉSZ következő rendezvénye szerdán 18 órakor lesz a Főplébánia Közösségi Házában. Részletek a plakátokon.

A Duna Televízió február 27-én, szerdán 10 óra 30 perctől élőben fogja közvetíteni XVI. Benedek pápa utolsó nyilvános audienciáját. Annak, aki nem tudja élőben követni az eseményt, még aznap 17 óra 30 perctől megismétlik a délelőtti adást a Duna World csatornán.

Pénteken a Református kollégium dísztermében Ökumenikus Világimanapot tartanak, amelynek mottója: \"Jövevény voltam és befogadtatok\" Franciaország. a plakáton.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik. Kérem a közösségeket, hogy akik szívesen vállalnának egy-egy keresztút végzést, iratkozzanak fel a sekrestye előtti lapra.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a nagyterem bejárati ajtójára felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:a nagyszülőkért, szülőkért, hogy életük jó példa és tanúságtétel legyen Istenbe vetett hitükről

A Jákob kútja közbejáró alkalom legközelebb március 13-án, szerdán lesz a plébánia nagytermében. Szeretettel várjuk mindazokat, akik imát kérnek testi-lelki problémáikért. Részletek a plakáton.

Antióchiás lelkiségi ifjúsági hétvégelesz március 14-16 között a plébánián, kérnénk a közösség imáját a hétvége sikeréhez, Hívunk és várjuk 16-24 év közötti fiatalok jelentkezését. Szeretnénk éjszakai szállásra befogadó családokat, akik 3-4 fős alvócsoportot tudnának fogadni a hétvége fiataljai közül, valamint hívnánk segítőket a hétvége hátterének biztosításához (2-3 órás háttérmunkához )   valamint szívesen fogadunk sütemény felajánlásokat. A fiatalok jelentkezését: Kovács András és Melinda , vagy Bobek Tamás atyának jelezzék.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Szeptembertől indul felmenő rendszerben az állami iskolákban 1. és 5. osztályban kötelezően választható hittan vagy világi etika óra. Kérjük a szülőket és a gyerekeket, hogy válasszák és jelentkezzenek a hittan órára.

Az MKPK hirdetménye a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre
Ősi hagyomány az Egyházban, hogy a nagyböjti önmegtagadások idején a krisztushívők megtakarított javaikat a szegényeknek adják. Ezt a hagyományt felelevenítve és az elmúlt években kialakult szokást folytatva az idei nagyböjtben is tartós élelmiszereket gyűjtünk rászoruló testvéreinknek.
Kérjük, hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat és tegyék a templomban erre kijelölt helyre. Ezt megtehetik a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő hétköznapokon, március 3-tól 10-ig. Adományaikat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A legkisebb adománnyal is a felebaráti szeretet csodája valósul meg közöttünk.
Isten áldja meg segítőkész családjainkat! Hálásan köszönjük minden kedves testvér jó szándékú adományát.
Budapest, 2013. február 18.   a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház