Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 26. 13:54

Tizenhat álneve volt

Tizenhat álneve volt
Kiderült az olasz férfiről, hogy valójában szerb állampolgár, akinek be kellett volna vonulnia Olaszországban a börtönbe, és a német hatóságok is 16 álnevére adtak ki elfogató parancsot ellene. A férfit a Hercegszántói Határrendészeti Kirendeltség járőrei elfogták.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Hercegszántó Határrendészeti Kirendeltség stabil hőkamera-kezelője 2013. február 19-én 20 óra 10 perckor két gyalogos személyt vett észre az 51. számú főút 192 km szelvényénél Szerbia felé haladni. Az akácos erdő bejáratához érve az egyik személy bement az erdőbe, a másik tovább haladt az átkelőhelyre és kilépésre jelentkezett. A kirendeltség ügyeletese a járőrt az akácos erdőhöz irányította, aki egy külföldi személyt igazoltatott 20 óra 33 perckor. Az igazoltatás során a személy egy olasz személyi igazolványt adott át, melyről kiderült, hogy hamis. Mivel a személy jogszerű magyarországi tartózkodását, valamint személyazonosságát igazolni nem tudta, előállították Hercegszántó HRK hivatalos helyiségébe.

A férfivel szemben büntetőeljárás indult közokirat-hamisítás bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt, valamint idegenrendészeti eljárásban vizsgálják személyazonosságát és magyarországi tartózkodásának jogszerűségét.

A külföldi személy a meghallgatása során az olasz személyi igazolvány adataival magát olasz állampolgárnak vallotta.

Az Őrzött Szállás munkatársainak feltűnt, hogy a férfi nem, vagy csak nagyon rosszul beszél olaszul, általában szerbül beszél, anyanyelvi szinten.

A külföldi másodlagos meghallgatása során nyilatkozott valós adatairól, elmondta, hogy 36 éves szerb állampolgár és évek óta Olaszországban él. Elmondta továbbá, hogy vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt letöltendő szabadságvesztésre ítélte az olasz hatóság. Be kellett volna vonulnia a börtönbe, ezért inkább elhagyta Olaszországot.

A hatóság a megadott adatok alapján beazonosította a külföldi személyt, akiről kiderült, hogy szerb állampolgár és a német hatóság több bűncselekmény elkövetése miatt körözi, amiket 16 különböző álnév alatt követett el.

 A személyt kiadatásáig bűnügyi őrizetbe vették.

Kövessen minket a Facebookon is!