Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. február 26. 15:39

Utazás 2013: Tiszta szobával, kézre pingálással és paprikás étkekkel várja a kalocsai stand a látogatókat

Utazás 2013: Tiszta szobával, kézre pingálással és paprikás étkekkel várja a kalocsai stand a látogatókat
Csütörtöktől vasárnap estig várja a látogatókat az Utazás 2013 nemzetközi idegenforgalmi kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A harminchatodik alkalommal megrendezett idegenforgalmi szemléhez három szakkiállítás is kapcsolódik. Az Utazás kiállítás idei díszvendége ugyanis Szlovákia és Nyíregyháza, kulturális díszvendége pedig Kalocsa.

S hogy mit láthat Kalocsából, aki az Utazás kiállításra látogat? A Kalocsa standon, a paprika fővárosában egy úgynevezett „tiszta szobába” léphet majd az odalátogató a Kalocsa és térsége TDM szervezet jóvoltából. Itt a paprika és a manapság olyan népszerű kalocsai minta is visszaköszön eredeti, igazi formájában a falakról.
Sőt, a népviseletbe öltözött íróasszony a porcelán mellett kérésre a jelentkezők kezére is örömmel odavarázsolja majd a reneszánszát élő motívumok valamelyikét.
A pénteki és a szombati napon lehetőség lesz megízlelni a jóféle kalocsai paprikából készült bográcsgulyást és a messze földön híres kalocsai paprikás kalácsot is.
A népi építészet egyedülálló ékkövének számító Hajósi Pincefalu életébe fotókon és minőségi borok bemutatón keresztül pillanthatnak majd be a standhoz érkezők. Dunapataj legnagyobb vonzerejét, a Szelidi-tavat pedig, mely a nyári napsütés ígéretével csábítja a fürdőzni vágyókat, művészfotók segítségével ismerhetik meg a látogatók.

A kiállításon a programok, a szálláshelyek és a kalocsai illetve környékbeli vendéglátók ajánlata a Kalocsa és térsége TDM szervezet jóvoltából jelenik meg, akik ezúton is invitálnak minden érdeklődőt erre a mozgalmas hétvégére Budapestre, ahol ízelítőt és talán kedvet is kaphatnak a látogatók egy Kalocsát és a térséget bejáró kiránduláshoz.

Kövessen minket a Facebookon is!