Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. március 8. 15:42

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap gyűjtés lesz az egyházmegyei építési alap javára.

A mai 9 órás szentmisén Iváncsits Tamás és zenekara játszik. A szentmise után rövid zenei áhítatot tartanak.

Hétfőn 17 órakor folytatódikUzsalyné dr. Pécsi Rita nevelési előadássorozata” „Érted haragszom”- A haragkezelés- címmel az Újkollégium Dísztermében. Belépő 500 Ft.

Szentségimádás lesz hazánkért hétfőn. A szentmise után közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

A Piarista Általános Iskola szeretettel hívja utolsó nyílt napjára az érdeklődő szülőket és óvodás gyermeküket  szerdán 8 órától. Az alsós osztályok bemutató órái után kötetlen beszélgetésre lesz mód a szülők számára a jövő évi elsős tanítókkal, miközben a gyermekeket játszóház várja.

A Jákob kútja közbejáró imaalkalom legközelebb szerdán lesz a plébánia nagytermében. Szeretettel várjuk mindazokat, akik imát kérnek testi-lelki problémáikért. Részletek a plakáton.

Nagyböjt péntekjein a közös keresztúti imádság du. 5 órakor kezdődik.

Arra hívjuk a testvéreket, hogy a nagyböjt péntekjein idén is imát és böjtöt ajánljunk fel egymásért, családjainkérta körülöttünk élőkért. Az egy-egy péntekre meghirdetett szándékhoz ki-ki csatlakozhat és jószándékát a nagyterem bejárati ajtójára felragasztott matricával fejezheti ki – ezzel is erősítve egymást.

E heti imaszándék:azokért, akik hitük gyakorlásával felhagytak, Istennel való kapcsolatukban meginogtak, hitüket megtagadták

Antióchiás lelkiségi ifjúsági hétvégelesz március 14-16 között a plébánián, kérnénk a közösség imáját a hétvége sikeréhez, Hívunk és várjuk 16-24 év közötti fiatalok jelentkezését. Szeretnénk éjszakai szállásra befogadó családokat, akik 3-4 fős alvócsoportot tudnának fogadni a hétvége fiataljai közül, valamint hívnánk segítőket a hétvége hátterének biztosításához (2-3 órás háttérmunkához )   valamint szívesen fogadunk sütemény felajánlásokat. A fiatalok jelentkezését: Kovács András és Melinda , vagy Bobek Tamás atyának jelezzék.

A jövő vasárnap Országos gyűjtés lesz a Szentföldön élő keresztények javára.

Jövő vasárnap lelkigyakorlat lesz nálunk. A 9 órás szentmisén prédikáció, szentmise után előadás, majd kiscsoportos megbeszélés. A lelkigyakorlatot Huszák Zsolt atya a Nagytemplom káplánja vezeti.

A Nagytemplom nagyböjti lelkigyakorlata március 22-23-24-én este 6 órai kezdettel lesz Érsek atya vezetésével.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Szeptembertől indul felmenő rendszerben az állami iskolákban az 1. és az 5. osztályban kötelezően választható hittan vagy világi etika óra. Kérjük a szülőket és a gyerekeket, hogy válasszák és jelentkezzenek a hittan órára.

Keresztelésápr.21-én, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: márc.20. ápr. 3., 10. és 17-én 18 órától a Plébánián. Jelentkezni a hívek irodájában kell. Imádkozzunk értük!

Egy közülünk” címmel polgári kezdeményezés indult, melynek célja, hogy elismerjék: az emberi élet a fogantatással kezdődik. A kezdeményezés aláírással támogatható. Aláírni lehet a plébánia irodáján, vagy a sekrestyében.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház