Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2013. április 8. 08:23

Közös összefogással mentették a záportározóba rekedt pulit

Közös összefogással mentették a záportározóba rekedt pulit
Pénteken délután, rendőrök, tűzoltók és állatvédők, közös összefogással mentettek ki egy kecskeméti záportározóba lévő farönkön rekedt kutyát.

A helyi rádió több hallgatója aggódva telefonált a szerkesztőségnek, hogy egy kecskeméti bevásárlóközpont mögötti vízzel teli záportározó közepén, farönkön ücsörgő kutyus segítségre szorul.

A Menhely az Állatokért Alapítvány munkatársai a helyszínre érkezve a bejelentéseknek megfelelő körülményeket tapasztaltak. A vízzel telt záportározóba lévő farönkön ücsörgött egy fehér ijedt pulikutya. A víz mélysége és a farönk távolsága miatt, az állatvédők nem tudták megközelíteni és kicsalogatni a kutyát, ezért a hatóságokhoz fordultak segítségért.

Kecskemét rendőrkapitánya közbenjárásával, a kecskeméti hivatásos tűzoltók siettek az állatvédők és a kutyus segítségére.

Az egyik tűzoltónak, a vízbe engedett létrán keresztül sikerült a kutya közelébe kerülni, aki először nem volt hajlandó a létrára átmenni. Végül is, egy befogó eszköz segítségével a vízen keresztül mentették partra.

Szerencsére első ránézésre a riadtságon kívül nem láttak rajta egyéb sérülést, sőt még egy közös fotóra is hajlandó volt megmentőivel.

Az alapítvány telephelyén, az orvos megállapította, hogy a 3-4 éves, fehér színű, kan puli általános egészségi állapota kielégítő.

Chipet nem találtak benne, ezért a gazda kiléte egyelőre ismeretlen. A telephelyre meglehetősen már jókedvű állapotba érkező kutyus, egyedül a szárítkozást és fésülést vette kissé zokon.

Az, hogy a kutya milyen körülmények között került a záportározóba lévő farönkre és mióta várt megmentőire nem tudják. A péntek éjszakát azonban már biztonságos helyen tölthette.

A Menhely az Állatokért Alapítvány, köszönetét fejezik ki Kecskemét rendőrkapitányának, a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság parancsnokának, a mentésben résztvevő tűzoltóknak és a lakosságnak, azért a nem mindennapi összefogásért, amelyet a kutyus megmentéséért tettek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület