Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. április 8. 08:31

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Urunk születésének hírüladása (Gyümölcsoltó Boldogasszony)

csütörtök: Szent Szaniszló püspök és vértanú

szombat: Szent I. Márton pápa és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Hétfőn reggel 8 órakor lesz a Szent Imre Iskola miséje.

Hétfőn babaklub, várjuk az anyukákat és a kicsiket 9 órától a babaszobába játszani énekelni, mondókázni

Hétfőn Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, a Nagytemplomban az este 6 órás szentmise keretében lelki örökbefogadás lesz.

Szentségimádás lesz hazánkért hétfőn. A szentmise után közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

Nyitott gyászfeldolgozó csoport indul ápr. 9-én, kéthetente kedden 17 órától. Bármikor lehet csatlakozni. Részletek a hirdetőtáblán.

 Csendes szentségimádás lesz papi, szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Szeptembertől indul felmenő rendszerben az állami iskolákban az 1. és az 5. osztályban kötelezően választható Erkölcstanés Hit- és erkölcstan óra. Kérjük a szülőket és a gyerekeket, hogy válasszák és jelöljék meg a jelentkezési lapon az iskolában akatolikus Hit- és erkölcstan órát.

Szerelmi kalandtúrára várjuk a párokat 15-től 95 éves korig!  A résztvevő pároknak 2013. március 20-tól április 15-ig az általuk szabadon választott időpontokban négy feladatot kell teljesíteniük. Mindegyik élvezetes, élmény dús és természetesen kapcsolatépítő! Bővebb információ és jelentkezés a Parázs honlapján!

Május 1-jén egyházmegyei majális lesz a Szentcsalád Plébánián. Részletek a plakátokon.

Egyházközségi zarándoklatlesz május 4-én, szombaton reggel 6 órai indulással, Paks (Makovecz Imre temploma), Mohács, Siklós (vár), Máriagyűd (nemzeti zarándokhely)meglátogatásával. Jelentkezni az irodában lehet 4.500 Ft (útiköltség+ebéd+belépő) befizetésével. 

„A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az Új Széchenyi Terv keretében 25 hátrányos helyzetű embert képez ki szakmára és segíti lakhatásában. Ehhez a programhoz albérleteket keres melynek finanszírozása a program keretei között történik a Szeretetszolgálat részéről. A fizethető bérleti díj 30 -40.000,-Ft/hó / albérlet ( a program kaució biztosítását nem teszi lehetővé), a program időtartama 1 év. A segíteni tudó ingatlan tulajdonosok 76/506-520 telefonszánom jelentkezzenek az intézményvezetőnél.”

Kérjük a testvéreket, hogy a parkoló autókban ne hagyjanak semmit se szem előtt, mert a közelmúltban legalább 10 autót törtek fel előttünk.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház