Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2013. május 3. 13:24

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Boldog Gizella

szombat: Boldog Salkaházi Sára szűz és vértanú

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

A mai vasárnap a szentmiséken lesz az édesanyák megáldása.

Hétfőn 9 órától baba-mama klub. Vendégünk Néma Attiláné Ella dúla, akivel a szülés szépségéről beszélgetünk.

Egésznapos Szentségimádás lesz hazánkért hétfőn. Reggel a szentmise után közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

Szerdán 18 órakor „Jákob kútja” közbenjáró imaszolgálat lesz a Naygteremben.

Csendes szentségimádás lesz papi, szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Május 11-én, szombaton este 6 órakor érseki szentmise és bérmálás lesz a Nagytemplomban.

Május 12-én, vasárnap lesz a Nagytemplom búcsúja fél 11-kor lesz az ünnepi búcsúi nagymise és körmenet Ruskó Norbert atya vezetésével.

Május 17-18-án ifjúsági találkozó lesz Petőfiszállás-szentkúton. Részletek a plakáton. Jelentkezni Tamás atyánál lehet.

A nagymarosi ifjúsági találkozó május 25-én lesz.

Május 26-án, vasárnap este 7 órától játszik a Nagytermünk orgonáján Magda Dávid orgonaművész Svédországból. Téma a Hit éve. Részletek a plakáton.

Május 26-án, vasárnap a szentmiséken megáldjuk a gyermekeket.

Május hónapban, hétfőtől szombatig minden szentmise után májusi litániát imádkozunk Egyházunkért, népünkért, a családokért.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

A Máltai Szeretetszolgálat szakmai és lakhatási programjához albérleteket keres. Részletek a plakátokon.

Napközisalsós hittanos tábor itt a plébánián június 17 -21., naponta 8:00-tól 16:00-ig. Napközben gyermekprogramok lesznek. Játékok, sportversenyek, kézműves foglalkozások, akadályverseny. Minden nap háromszori közös étkezés.. Érdeklődni és jelentkezni Lovas Mária hitoktatónál, vagy az irodában lehet 4.000 Ft előleg befizetésével. Összköltség 8.000 Ft/fő.Jelentkezési lap az iroda előtti asztalon található.

Keresztelésjúnius 16-án, vasárnap a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítő: május 22, 29, június 05, 12-én 18.00 órakor. Jelentkezni a hívek irodájában lehet. Imádkozzunk értük!

Július 17-21 között Piliscsabán egy katolikus kollégiumban, nagyon szép környezetben lesz idén a plébániai tábor, ahova családokat, és felnőtteket hívunk, és várunk. Jelentkezési lapok emailben is kimentek, de az iroda előtti asztalról is lehet vinni.

 „A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az Új Széchenyi Terv keretében 25 hátrányos helyzetű embert képez ki szakmára és segíti lakhatásában. Ehhez a programhoz albérleteket keres melynek finanszírozása a program keretei között történik a Szeretetszolgálat részéről. Részletek a hirdetőtáblán.

A Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány az Arany János Iskola diákjai megsegítésére PET palackot és ALU dobozokat gyűjt. Ezeket összetaposva lehet hozni az udvar felöli előtérben található nagy zsákba. Köszönet az eddigi gyűjtésért.

Kérjük, aki szívesen vállal irodai szolgálatot vasárnap a 9 órás szentmise előtt negyed órával és utána igény szerint, az iratkozzon föl az irodában a listára. Köszönet azoknak, akik eddig is segítettek.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek,

szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni,

második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Kérjük a testvéreket, hogy a parkoló autókban ne hagyjanak semmit se szem előtt, mert a közelmúltban legalább 10 autót törtek fel előttünk.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház