Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2013. május 7. 14:44

Esztergályos Cecília vidám hangulatot teremtett és ételt osztott

Képgaléria
Minden formabontó volt ma a Wojtyla Barátság Központban: nem a terem megszokott szegletében zajlott a program és a vendéget kérdező újságíró is többször került váratlan helyzetbe, mindjárt az elején, amikor fel kellett állnia egy székre... De hát ilyesféle rögtönzésre egy olyan látogató esetében, mint Esztergályos Cecília, számítani kellett. A nemrég Kiváló Művész címmel kitüntetett színésznő jelenleg hét teátrumban játszik, egyebek közt a kecskeméti Katona József Színház Naftalin című darabjában is vendégeskedik. Még a próbaidőszak idején megígérte, hogy alkalmasint ellátogat a Wojtyla-házba, de akkoriban igen sűrű volt az élete, hiszen javában tartott a Szombat esti láz című show-műsor az RTL Klubon. Cili most viszont beváltotta korábbi ígéretét.

Énekelve vonult be alkalmi közönsége elé, sőt a kuplét egy székre pattanva adta elő. Azért választotta a „magaslest”, hogy mindenkit jól lásson. Neki az arcok fontosak, többször rá is szólt a serényen dolgozó médiamunkásokra, hogy ne álljanak az emberek elé, mert azok őt szeretnék látni, nem pedig a sajtósok hátát. Esztergályos művésznő Borzák Tibor újságírót is székre állította – végig így beszélgettek. Szóba került például az, hogy a tűzről pattant komédiás már megvette sírhelyét, sőt a temetési költségeket is kifizette, ne legyen ezzel másoknak gondja. Hetvenen túl is hihetetlen energiával bír – ezt a Wojtylában is bebizonyította! –, de hogy honnan meríti az energiáját, azt nem árulta el, viccesen csak annyit mondott: így is be kell vennie reggelente a vérnyomáscsökkentőt.

Esztergályos Cecília egy verssel és egy novellával is meglepte hallgatóságát, majd újabb dalokat adott elő. Mosolyt varázsolt a sorsközösség tagjainak arcára, akik a sok nevetés közepette talán néhány pillanatra a gondjaikat is elfeledték. Mindenkihez volt egy-két jó szava akkor is, amikor kiosztotta az ebédet, az ízletes krumplifőzeléket fasírttal. Amit nem sokkal utána maga is jóízűen fogyasztott el. Cili nagyon örült, hogy megismerkedhetett a Wojtyla-házzal, ahová már a következő napon vissza fog térni, ugyanis ruhaadományokat hoz a rászorultaknak. Nem kizárt az sem, hogy a későbbiekben sem kerüli el a létesítményt, Kecskeméten jártában most már könnyen idetalál. Molnár Zoltán intézményvezető felajánlotta neki, hogy szívesen rendez kiállítást festményeiből és kerámiáiból – ha már a képzőművészet terén is jeleskedik a sokoldalú színésznő.

 

Rólunk írták:

http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/hirek/esztergalyos-cecilia-oriasi-sikere-a-karol-wojtyla-baratsag-kozpontban

 

Szeretettel ajánljuk a KTV felvételét is.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház