Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2013. július 19. 08:35

Rothadó húsokat, elhullott állati tetemeket is találtak az állatvédelmi ellenőrzés során

Képgaléria
Rothadó húsokat, elhullott állati tetemeket is találtak az állatvédelmi ellenőrzés során
A Menhely az Állatokért Alapítvány és Kecskemét Városi Rendőrkapitányság kezdeményezésére, együttműködésben Kecskemét Járási tiszti főorvosával, a Járási hatósági állatorvossal, a Megyei Kormányhivatal Élelmiszerbiztonsági és Állategészségügyi igazgatóságával, csütörtökön állatvédelmi járőrszolgálatot hajtott végre két Kecskemét környéki tanyán.

A járőrözés során, az első helyszínen pontosan meg nem állapítható létszámú kutyát találtak, melyek tartási körülményei nem feleltek meg az előírásoknak. A tanya tulajdonosát nem találták, felkutatására a hatóság megkezdte az intézkedést. Azonnali beavatkozásra nem volt szükség.

A következő helyszínen, a még erős idegzetű, sokat látott állatvédőket és a csapatot is sokkoló látvány fogadta.

A volt szeméttelep melletti tanyán, borzalmas állapotokat találtak. Embertelen bűz, elhullott állati tetemek, a tűző napon rothadó húsok, 15 kutya, néhány disznó fogadta az kiérkezőket.

A legyek és a csontkukacok is ellepték már a húsokat. Ezzel etette a kutyáit a tanya tulajdonosa, aki jelen volt az ellenőrzés során.

A gyomorforgató bűzben kezdték meg az ellenőrzést a hatóságok.

A tanya gazdája készségesen állt az ellenőrök rendelkezésére, elmondása szerint öt kutya az övé, a többi odakóborolt és ő állatszeretetből befogadta őket.

Alapvetően nem a bánásmóddal és a kutyák egészségügyi állapotával voltak problémák, hanem a körülményekkel, az állatok tartási módjával, körülményeivel.

Az egyik legfőbb problémát a közegészségügyi állapotok, a járványügyi helyzet okozta, melynek megszüntetésére, az állati tetemek és rothadó húsok elszállítására, a terület fertőtlenítésére a tiszti főorvos hatósági eljárás keretében megkezdte az intézkedést.

A hatósági állatorvos felszólította a tulajdonost az állategészségügyi, állattartási körülmények rendezésére.

Az állatvédők keresik a lehetőséget a kutyák elhelyezésére, mivel az eljárások során, nagy valószínűséggel, a telep felszámolásra kerül.

A helyszíneken készült felvételek sokkolók, a nyugalom megzavarására alkalmasak lehetnek.

Csak erős idegzetűeknek!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Porta Egyesület