Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. szeptember 2. 08:32

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Nagy Szent Gergely pápa

csütörtök: Kalkuttai Boldog Teréz szűz

szombat: Szent Kőrösi Márk, Pongrácz István és Grodecz Menyhért kassai vértanúk

vasárnap: Szűz Mária Születése, Kisboldogasszony

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

A nyugdíjasklub a nyári szünet után szeptember 4-én 9,00-kor program megbeszéléssel folytatódik. A nyugdíjas összejövetelek kéthetente szerdánként 9-11.30-ig lesznek. Minden régi és új tagot szeretettel várnak.

Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Alpha-kurzusindul szeptember 10-én a Helynökségen. A meghívók elvihetők a Korda könyvesboltból.

Azok a fiatalok (középiskolásoktól kezdődően) vagy felnőttek, akik szeretnének megkeresztelkedni, elsőáldozók lenni, vagy bérmálkozni, jelentkezzenek az irodában aug. 28-ig. Első találkozás szeptember 10-én, kedden, 18 órakor a Plébánián.

A Jákob kútja közbenjáró imaszolgálat következő alkalma szeptember 11-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Szentcsalád Plébánia nagytermében. Szeretettel várjuk azokat, akik imát kérnek testi-lelki gyógyulásukért.

Minden közösségből szeretettel hívók és várok egy vezetőt vagy képviselőt a csoportvezetők fórumára szept. 16-án, hétfőn 19 órára a plébánia Tanácstermébe.

Szeptember 21-én szombaton 10 órakor Böjte Csaba ferences szerzetes fog misézni a Nagytemplomban. A szentmisén a dévai gyermekek fognak énekelni, akik a mise után rövid koncertet fognak adni. A szentmisén perselyezni fogunk, az adományokat Csaba testvér árváinak megsegítésére fogjuk odaadni.

A hittanos tanévnyitó Veni Sancte szentmise szept. 22-én, vasárnap de. 9 órakor lesz. Hívjuk és várjuk rá az iskolásokat, kicsinyeket és nagyokat egyaránt szüleikkel együtt. A szentmisében megszenteljük az iskolatáskákat, Isten áldását kérve az előttünk álló tanévre, és imádkozunk azért, hogy könnyítse a ránk váró terheket. Ezért kérünk benneteket, hogy az iskolatáskátokat (üresen, könyvek és egyéb tartalom nélkül!) hozzátok magatokkal! (Az esti misében is megszenteljük a táskákat.)

Következő keresztelőnk szeptember 29-én a 9 órás szentmisében lesz. Felkészítők: szept. 4., 18. és 25-én 18 órakor a Plébánián. Jelentkezni az irodában lehet. Imádkozzunk értük!

Október 20-án, vasárnap a 9 órai szentmisén lesz jubiláns házasaink hálaadása. Azok jelentkezését várjuk okt. 05-ig (irodában, telefonon, mailben), akik 5-10-15  stb. évvel ezelőtt kötöttek egyházi házasságot bármelyik templomban, de itt szeretnének ünnepelni.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Plébánia katekézisek, hittanórák:

Elsőáldozók szerda 17.00-18.00 első találkozás szept. 11-én.

Középiskolások csütörtök 17.30-19.00 első találkozás szept. 12-én.

Egyetemisták a hónap 2. és 4. péntekje 20.00-22.00 első találkozás szept. 13-án.

Ministránsok péntek 17.00-17.45 első találkozás szept. 13-án.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház