Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. szeptember 9. 08:24

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

csütörtök: Szűz Mária szent neve

péntek: Aranyszájú Szent János püspök és egyháztanító

szombat: A Szent Kereszt Felmagasztalása

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Szentségimádás lesz papi és szerzetesi hivatásokért, családjainkért péntekenként 17 órától a szentmise kezdetéig.

Újra indul a Babaklub! Várunk minden régi és új érdeklődőt egy mondókázós-beszélgetős délelőttre szeptember 9-én, hétfőn 9.00 órától a babaszobában!

Alpha-kurzusindul szeptember 10-én, kedden a Helynökségen. A meghívók elvihetők a Korda könyvesboltból.

A Széchenyivárosi Napok keretében a városrészben élő 2011, 2012 és 2013. évben született gyermekek köszöntése lesz a Nagyteremben szeptember 10-én, kedden, 17 órai kezdettel. Részletek a plakáton.

A Jákob kútja közbenjáró imaszolgálat következő alkalma szeptember 11-én, szerdán 18 órakor kezdődik a Szentcsalád Plébánia nagytermében. Szeretettel várjuk azokat, akik imát kérnek testi-lelki gyógyulásukért.

Minden közösségből szeretettel hívók és várok egy vezetőt vagy képviselőt a csoportvezetők fórumára szept. 16-án, hétfőn 19 órára a plébánia Tanácstermébe.

Szeptember 21-én szombaton 10 órakor Böjte Csaba ferences szerzetes fog misézni a Nagytemplomban. A szentmisén a dévai gyermekek fognak énekelni, akik a mise után rövid koncertet fognak adni. A szentmisén perselyezni fogunk, az adományokat Csaba testvér árváinak megsegítésére fogjuk odaadni.

Szept. 21-én, szombaton, 16.00 órától nótadélután és nosztalgia buli, a Kecskeméti Nótások Baráti Köre Egyesület zenés-táncos estje lesz a Nagyteremben. Jegyek 1.000 Ft-ért kaphatok az irodában. Részletek a plakáton.

A hittanos tanévnyitó Veni Sancte szentmise szept. 22-én, vasárnap de. 9 órakor lesz. Hívjuk és várjuk rá az iskolásokat, kicsinyeket és nagyokat egyaránt szüleikkel együtt. A szentmisében megszenteljük az iskolatáskákat, Isten áldását kérve az előttünk álló tanévre, és imádkozunk azért, hogy könnyítse a ránk váró terheket. Ezért kérünk benneteket, hogy az iskolatáskátokat (üresen, könyvek és egyéb tartalom nélkül!) hozzátok magatokkal! (Az esti misében is megszenteljük a táskákat.)

Szeptember 22-én, vasárnap a délelőtt 11 órakor kezdődő püspöki Szent Liturgiával ünnepeli a kecskeméti görögkatolikus szervezőlelkészség megalapításának 5. évfordulóját. Részletek a plakáton.

Ismerd meg Egyházmegyéd zarándoklat!2013. október 12. szombat. Program: Kecskemétről indulás 7.00. Utána Páhi, Kiskőrös (Petőfi szülőháza,Közúti Szakgyűjtemény,), Akasztó, Solt, Dunapataj, Kalocsa (Érseki könyvtár, kincstár, szentmise) Jakabszállás templomainak a megtekintése. Érkezés Kecskemétre kb. 19.30. Az útiköltség és a belépő egy részét pályázaton megnyertük. útiköltség, ebéd és belépők 2.700 Ft. Jelentkezni az irodában kell a részvételi díj befizetésével szept. 30-ig. Minden korosztálynak nyitott az út.

Október 20-án, vasárnap a 9 órai szentmisén lesz jubiláns házasaink hálaadása. Azok jelentkezését várjuk okt. 05-ig (irodában, telefonon, mailben), akik 5-10-15  stb. évvel ezelőtt kötöttek egyházi házasságot bármelyik templomban, de itt szeretnének ünnepelni.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Plébánia katekézisek, hittanórák:

Elsőáldozók szerda 17.00-18.00 első találkozás szept. 11-én.

7-8. osztály: hétfő 17.00-18.30 első találkozás szept. 9-én

Középiskolások csütörtök 17.30-19.00 első találkozás szept. 12-én.

Egyetemisták a hónap 2. és 4. péntekje 20.00-22.00 első találkozás szept. 13-án.

Ministránsok péntek 17.00-17.45 első találkozás szept. 13-án.

 

 

MEGHÍVÓ

 

A Széchenyivárosi Napok keretében az elmúlt évben hagyományt kívántunk teremteni a városrészben élő legkisebb gyermekek köszöntésére.

 

Szeretettel hívjuk és várjuk szüleikkel együtt

a 2011, a 2012 és a 2013 évben

született gyermekeket 

a Szentcsalád Plébánia Közösségi Házába

2013. szeptember 10 - én 17 órára.

Köszöntőt mondanak: Leviczky Cirill a Részönkormányzat elnöke

Menyhárt Sándor a Szent Család Plébánia plébánosa

Szőllősi Balázs a Széchenyivárosért Egyesület elnöke

 

Program

Tengeri Attila: Hangszersimogató

(Családi zenés interaktív műsor)

Emléklapok, ajándékok átadása

Szeretetvendégség

 

Előzetes jelentkezés: [email protected]

[email protected]

Tel: 18 óra után 491-286

 

A Széchenyivárosi napok társszervezői: a Városrész iskolái, óvodái, HELPI, a Lakótelepi Gyermekekért Alapítvány, Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér, Szentcsalád Plébánia, Nyitnikék Nyugdíjas Klub, Margaréta Szociális Otthon,Széchenyivárosért Egyesület, Termostar Hőszolgáltató Kft.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlésének

Széchenyiváros –Máriahegy -Miklovics telep Városrészi Önkormányzata

 

 

 

Szeptember 22-én,

 

délelőtt 11 órakor kezdődő

püspöki Szent Liturgiával ünnepeljük

a kecskeméti

Görögkatolikus Szervezőlelkészség

megalapításának

5. évfordulóját.

 

A Szent Liturgián

 

Kocsis Fülöp

 

hajdúdorogi megyéspüspök úr

vezetésével adunk hálát az eltelt, eredményekben gazdag időszakért.

 

 

 

 

Helye: Kecskemét, Szentcsalád Templom. ¾Kecskemét, Irinyi u. 62.

(Bólyai gimnáziummal szemben.)

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház