Május 17. péntek, Paszkál
Hírek, események 2013. szeptember 17. 08:17

Tri-Jumelage Peter Aab zenei verseny Kecskeméten

2013. szeptember 19-22 között kerül megrendezésre Kecskeméten először a Tri-Jumelage Peter Aab zenei verseny. A rendezvény szervezői három ország, hazánk, Franciaország és Németország Lions Szövetségei.

A Tri-Jumelage a három ország 12-18 éves korosztályában rendezett zenei verseny, melynek döntőjét évente váltakozva más-más ország 1-1 városában tartják. Az idén a hangszerek közül a cselló, az országok közül Magyarország került sorra. A rendezvény városunkban lesz, melyre 65 német és francia lion és kísérője érkezik, a magyarországi lions vezetők mellett, köztük a három ország lions kormányzói is.

Kecskeméten 3 lions klub működik, melyek közül a fő szervezést a Kecskeméti Szent László Lions Klub vállalta fel, az Első Kecskeméti Lions Klub és a Szent István Lions klub résztvételével. A vendégek csütörtöktől vasárnapig tartózkodnak itt, mely idő alatt ismerkednek a fővárossal ill. városunkkal és kistérségével (Bugac, Izsák, Szabadszállás).

A nyilvános cselló verseny egy ünnepi hangverseny keretében a Kodály Zoltán Énekzenei Iskola dísztermében kerül megrendezésre szeptember 21-én de. 11 órától du. 13.30 óráig. A vendégeket köszönti Dr. Zombor Gábor Kecskemét MJV polgármestere és Magyar László a Magyarországi Lions Klubok Szövetségének kormányzója. A versenyzők 3 x 20 percben muzsikálnak, majd egy pezsgő koccintásos szünet után a fogadó város gála műsorát láthatjuk, bemutatkozik Sallai Sára a Kodály Zoltán Énekzenei Iskola tehetséges diákja szintén csellón, valamint színvonalas műsort ad Kárászy Szilvia zongora művésznő és az Aurin Leánykar Durányik László vezetésével. A koncert a zsűri értékelése után a díjak átadásával zárul. A résztvevő országokat képviselő 3 versenyző a német lions szövetségtől 6 000 Euro összdíjazásban részesül, ezzel támogatva a tehetséges fiatalok zenei pályán történő indulását.  Jegyeket a szervező klubnál lehet igényelni [email protected], melynek bevételét a klub jótékonysági céljaira fordítja.

Kövessen minket a Facebookon is!