Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. október 7. 08:38

Néhány napos kutyákat mentettek az állatvédők. Budapestről érkezett a segítség

Képgaléria
Néhány napos kutyákat mentettek az állatvédők. Budapestről érkezett a segítség
Vasárnap délben kértek segítséget, állatszerető emberek a Menhely az Állatokért alapítványtól, két árván maradt, néhány napos kiskutya életének megmentése érdekében. A kölykök anyját, egy autó elütötte, amibe sajnos belepusztult, így a két kiskutya árván maradt. Koncz Alexet kérte meg az anyakutya gazdája, hogy fogadja be őket, mert nem tudta vállalni a velük való törődést.

Akkor derült ki, hogy néhány napos kölykökről van szó, ezért Szelei Edit kecskeméti állatbarát vette magához a két kis csöppséget és kereste a megoldást.

Ilyen korba a kiskutyák rendkívül sérülékenyek, érzékenyek és különleges bánásmódot igényelnek, amire Edit sincs felkészülve.

Az alapítványtól kértek segítséget, de jelen esetben, mivel anyakutya nem volt a telepen, aki esetleg befogadta volna őket, sajnos nem tudták fogadni a kicsiket. A bébi kutyák ellátására, eszközök és a számukra megfelelő környezet biztosítására ők sincsenek felkészülve.

Ennek ellenére az állatvédők, nem hagyták sorsukra a kutyusokat és megmentőiket.

Országos segítséget kértek.

Lakos György, akire mindig számíthatnak, a Felelős Állattartás Nemzeti Civil Program mentési koordinátora, Budapesten azonnal megkezdte a mentés megszervezését.

Közben jó tanácsokkal látták el a megmentőket, akik cumisüveget vásároltak a kiskutyáknak.

A tanácsokat követve melegen tartották és bébi tápszerrel etették őket, a felmentő sereg megérkezéséig.

A szakemberek megvizsgálták a kicsiket, akik mancsán kisebb fagyásnyomokat találtak, ami nem volt veszélyes. Még a lakásba megetették és felkészítették őket az utazásra.

Végül a kis árvák elindultak a fővárosba, egy speciális kutyabölcsődébe, ahol Táborszky Csilla gyámsága alá kerülnek. Reméljük, hogy az elmúlt napok és az utazás viszontagságait szerencsésen túlélik.

A Menhely az Állatokért alapítvány őszinte köszönetét fejezi ki Szelei Editnek és családjának, akik állatszeretetből, emberségből jelesre vizsgáztak, áldozatot hoztak a kicsik megmentéséért.

Nem utolsó sorba, köszönet illeti Lakos Györgyöt és a mentésben résztvevőket, hogy néhány óra leforgása alatt megszervezve, vasárnap délutánjukat két árván maradt kutya megmentésére áldozták.

A kutyusok sorsát, természetesen figyelemmel kísérjük és erről olvasóinkat is tájékoztatjuk.

További felvételeket, a www.menhely.eu weboldalon találnak.

Kövessen minket a Facebookon is!