Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. november 30. 12:44

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

kedd: Xavéri Szent Ferenc áldozópap

szerda: Damaszkuszi szent János áldozópap és egyhaztanító

péntek: Szent Miklós püspök

szombat: Szent Ambrus püspök és egyháztanító

Vasárnap: Advent 2. vasárnapja

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Köszöneta múlt  vasárnapi országos karitász- gyűjtésbe adott adományokért.

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek.

Szerdán 5 órától az elsőáldozók szüleinek megbeszélés lesz a Kápolnában.

December 6-án pénteken este fél 6-kor érseki búcsúi szentmise lesz a Barátok Templomában.

Advent szombatjain este 5 órakor közös gyertyagyújtás lesz a város főterén, az alkalomhoz illő programmal. Minden szombaton más-más felekezet vállalja a házigazda szerepét. Részletek a plakáton.

2014 szeptemberében nyílik a Piarista Óvoda, melynek első nyilvános programját, az ÓVÓDANYITOGATÓT a jövő héten, december 7-én, szombaton, délután 4 órakor tarjuk a Piaristák terén lévő iskolai főépület könyvtárában. Szeretettel várjuk a leendő óvodás kisgyermekeket és szüleiket.

Dec. 8-án,vasárnap a 9 órás szentmisében lesz elsőáldozóink bemutatása.

A plébániánkon az idén is lesz adventi vásár december 8-án a szentmisék után. Várunk:ruhaneműt, könyveket/dvd/cd-t, játékokat, konyhai felszerelést, ajándék tárgyakat.stb Semminek nem lesz ára, de szívesen fogadunk pénzadományt is a kihelyezett perselybe. A pénzt idén is, a rászoruló családok karácsonyi csomagjára fordítja a karitász. Dec.8-án reggel 8 órától várják a segítőket a kipakoláshoz.

Adventi kóruskoncerttel folytatódik az Évszázadok Muzsikája sorozat. A Piarista Gimnázium Énekkara és a Szent Miklós Kórus énekelnek dec. 8-án 17 órakor a Piarista Templomban\".

Lelkigyakorlatunklesz de. 13,14-én péntek, szombat 18.00 órától és 15-én a 9 órás szentmisében. Vezeti Galaczi Tibor Piarista atya.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az idén is megszervezi a szeretetdoboz-akciót. A gyűjtést általános iskolás korú, 8-12 éves gyerekek között hirdetik, akik szívesen leveleznének és adnának ajándékot hasonló korú gyerekeknek. Részletek a hirdető táblán.

Adventi készülődés címmel rajzversenyt hirdet a Szentcsalád Plébánia. Szeretettel várjuk minden óvodás és általános iskolás gyermek rajzát, festményét, mely adventi vagy karácsonyi témát dolgoz fel. A művek készülhetnek bármilyen technikával, A/4 –es méretben. Részletek a hirdető táblán.

Az elkövetkező vasárnapokon tartós élelmiszert gyűjtünk az előtérben kihelyezett dobozokban a rászoruló testvéreink megsegítésére.

Elkészült plébániai újságunk a „Jóhír”. Nagyobb terjedelemben jelent meg. Ára 200 Ft. A bejáratnál vásárolható

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a vasárnapi szentmisék előtt fél órával, a hétköznapi szentmisék után vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház