Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. december 6. 14:04

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: A Boldogságos Szűz Mária szeplőtelen fogantatása

péntek: Szent Lúcia szűz és vértanú

szombat: Keresztes Szent János áldozópap és egyháztanító

Vasárnap: Advent 3. vasárnapja

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Adventi hozok-viszek vásár a mai vasárnapa szentmisék után a plébi előterében.

Adventban hétfőtől-szombatig a szentmisék reggel 6 órakor kezdődnek.

Szerdától vasárnapig Kárpát medencei betlehemes találkozóra megyünk a Szent Imre iskolásokkal Szabadkára. Imádkozzatok értünk!

Lelkigyakorlatunk lesz de. 13,14-én péntek, szombat 18.00 órától és 15-én a 9 órás szentmisében. Vezeti Galaczi Tibor Piarista atya.

December 14-én, szombaton 9.00 órától mézeskalács díszítés lesz gyerekeknek. Az elkészült alkotások természetesen hazavihetők, ajándékba adhatók, vagy elfogyaszthatók. Hozzájárulás a költségekhez, 400 Ft/fő. Részletek a plakáton.Az alapanyagok előkészítése miatt kérnénk, hogy jelezzék részvételi szándékukat az irodában vagy a hitoktatónál Marcsi néninél.

December 19-én 18:30-tól lesz Plébániánkon az idei utolsó filmklub. A film címe: Gran Torino. Egy nagyon színvonalas, elgondolkodtató film a család megítéléséről és fontosságáról. További részletek a plakáton.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Köszönet azoknak, akik már befizették ez évi egyházi hozzájárulásukat. Akik még nem tették meg, kérjük, tegyék meg!

Az elkövetkező vasárnapokon tartós élelmiszert gyűjtünk az előtérben kihelyezett dobozokban a rászoruló testvéreink megsegítésére.

Egy millió csillag a szegényekért” Az országos Karitász akció keretében a vásárolt gyertyák árával (min. 200 Ft) a rászorulókon segítünk. Az előtérben vásárolhatók.

Elkészült plébániai újságunk a „Jóhír”. Nagyobb terjedelemben jelent meg. Ára 200 Ft. A bejáratnál vásárolható.

Szívesen állunk rendelkezésére a testvéreknek szentgyónásaik elvégzésére a vasárnapi szentmisék előtt fél órával, a hétköznapi szentmisék után vagy egyeztetett időpontban. Így is készüljünk karácsonyra!

Otthon lévő idős, beteg testvéreinket kérem, jelezzük karácsonyi gyónás-áldozásra a jövő vasárnapig. (név, lakcím, telefon).

De. 29-én, vasárnap lesz templomunk búcsúja és Néma Attila állandó diakónussá szentelése. A szent misét dr. Bábel Balázs érsek úr mutatja be.

 

 

 

Kedves Szülők!

Szeretettel várjuk gyermekeiket az Ádventi készülődés jegyében, egy jó hangulatú délelőttre, a Szentcsalád plébániára (Irinyi u. 62.). 2013. december 14-én, szombaton.

Tervezett program: mézeskalács díszítés. Az elkészült alkotások természetesen haza-vihetők, ajándékba adhatók, vagy elfogyaszthatók.

Hozzájárulás a költségekhez, 400 Ft/fő.

 

Gyülekező a plébánia előtt, 900 órakor.

Szeretettel várunk minden gyermeket!

 

Az alapanyagok előkészítése miatt kérnénk, hogy jelezzék részvételi szándékukat!

Jelentkezni lehet: Lovas Mária hitoktatónál a 0630/4642-933 telefonszámon,

vagy a [email protected]  e-mail címen.

Jelentkezési határidő: 2013. december 11.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház