Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2013. december 11. 08:27 | Szerző/forrás: http://uj.katolikus.hu/

Napi Evangélium: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek”

Napi Evangélium: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek”
Abban az időben Jézus így szólt az őt követő emberekhez: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok, és terhek alatt görnyedtek: én felüdítelek titeket! Vegyétek magatokra igámat, és tanuljatok tőlem, mert én szelíd vagyok és alázatos szívű, és nyugalmat talál lelketek. Mert az én igám édes, és az én terhem könnyű.” Mt 11,28-30

Elmélkedés:

Jézus szelíd bátorítása így szól a mai napon: „Jöjjetek hozzám mindnyájan, akik fáradtak vagytok!” (Mt 11,28). Hívása, hogy hozzá menjünk, arra vonatkozik, hogy mindig nála keressük lelkünk nyugalmát. De értelmezhetjük a vasárnapi pihenőnap megtartására is, amikor a mindennapi teendőket félretéve, valamint elszakadva a hétköznapi gondoktól és az anyagi dolgoktól, időt biztosítunk Isten számára, a lelki értékekkel való feltöltődésre és az emberekkel való közösségi életre. Így a pihenés nem válik üres tétlenséggé vagy semmittevő unalommá, hanem a lélek gazdagodását szolgálja. Az emberi méltóságunkhoz tartozó pihenés jelzi számunkra, hogy nem vagyunk a munka rabszolgái.
A karácsony ünnepe, amely a heti megszokottnál hosszabb pihenésre ad lehetőséget, szintén alkalom arra, hogy Istenben gazdagodjunk. Az adventi készületünk azt a célt szolgálja, hogy Isten Fia születésének ünnepe az öröm, a békesség és a lelki felemelkedés napjaivá váljanak a magunk és családunk számára. A december a legtöbbünknek a készülődés és az ajándékbeszerzés miatt mozgalmasabb a többi hónapnál. Épp itt az ideje tehát annak, hogy engedelmeskedjünk Jézus hívásának és elinduljunk hozzá, akiben megtalálhatjuk lelkünk nyugalmát. A vásárlásra buzdító hangos reklámok zajában halljuk meg ezt a csendes hívó szót: Jöjjetek hozzám! Legyen időm a csendre, az elcsendesedésre!
© Horváth István Sándor

Imádság:

Istenem, a te irgalmas tekintetedet keresem, amely rám tekint. Nem elítélni és megbüntetni akarsz, hanem megbocsátani. A Te Fiad Jézus eljön a mi bűnös emberi világunkban, hogy irgalmad jelen legyen köztünk. Megbocsátó szavad lelkünkig hatol, átalakít minket, hogy tiszta szívvel várjuk Megváltónkat.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház