Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. február 10. 08:46

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból

Sándor atya heti-levele a Széchenyivárosból
A széchenyivárosi Szent Család Plébánia vezetője Mons. Menyhárt Sándor ismét megküldte heti lelki-program tervüket, melyet örömmel osztunk meg olvasóinkkal.

A hét ünnepei, szentjei:

hétfő: Szent Skolasztika szűz

kedd:Szűz Mária Lourdes-i megjelenése, A betegek világnapja

péntek: Szent Cirill szerzetes és Szent Metód püspök, Európa társvédőszentjei

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulójuk. A jó Isten áldása legyen életükön!

Február 9-én, vasárnap mindkét szentmisén lesz a betegek kenetének közösségi kiszolgáltatása.

Séta a házasságért és a családokért. című rendezvény .febr. 9-én, vasárnap 15 órától a Rákóczi úton. Részletek a plakáton.

Egésznapos Szentségimádás lesz hazánkért hétfőn. 9.00 órakor közös szentségimádással kezdődik és itt 20.00 óráig tart, utána a Főplébánia hittantermében folytatódik.

Hétfőn reggel 8 órakor a Szent Imre Iskola miséje lesz a Nagyteremben.

Keddtől a héten a reggeli szentmisék az emeleti nagykönyvtárban lesznek, mivel a Kápolnát festik.

Zenés önismereti csoportindul a barátok templomában február 10.-én, hétfőn Jobbágy Zsanett zeneterapeuta és Hatházi Róbert atya vezetésével. További információ a plakáton!

Nyílt napoklesznek a Szent Imre Óvodában február 12-én és 13-án, melyekre szeretettel várják az érdeklődő szülőket és a gyermekeket. Részletek a plakátokon.

Családos batyus farsangi bállesz február 15-én, szombaton 18.00 órától a Nagyteremben. Belépés egy tányér süti vagy szendvics, egy üveg üdítő és egy olyan tombolatárgy, amit te is szívesen megnyernél. Jelmezverseny gyermek, felnőtt és család kategóriában. Kicsiket és nagyokat egyaránt szeretettel várunk. Aki tud 17.30-ra jöjjön segíteni, előkészíteni!

A Házasság Hetéhez kapcsolódóan február 16-án, vasárnap mindkét szentmisén lesz a házaspárok megáldása templomunkban. Szeretettel várunk mindenkit, akik egyházi házasságban élnek.

\"Mert a jókedvű adakozót szereti az Isten\" (2Kor 9,7.) Köszönet koncert az adományozóknak február 21. péntek 17 órától nagyteremben az Aurin kórus fellépésével, akik egyházi és népszerű dalokat énekelnek. Mindenkit szeretettel várunk.

Miseszándékoterre a hétre még el tudunk fogadni.

Kérjük azokat, akik személyi jövedelemadó bevallására kötelezettek, szíveskedjenek első 1%-os adójuk felöl a Katolikus Egyház javára rendelkezni, második 1%-os adójuk felől pedig valamelyik katolikus alapítvány javára.

Plébániánk zárszámadása és költségvetése megtekinthető a hívek irodájában.

A kápolna nagy körablakai színes üveget kapnak. Aki szeretne a költségekhez hozzájárulni, ablak jegyet vásárolhat az irodában. Köszönet minden adományért.

Zarándoklat a Szentföldre Izrael – Jordánia április 28-május 5. Lelkivezető: Mons. Menyhárt Sándor, plébános. Részletek a hirdetőtáblán.

Megjelent Barsi Balázs ferences atya és Telek Péter-Pál „Magasság és mélység” 2014-es évközi időre szóló könyve, amely ezúttal egyetlen kötetben tartalmazza a szentírási részeket és a hozzájuk tartozó elmélkedéseket hamvazószerdáig, majd a pünkösd másnapjától egészen az egyházi év végéig. Bolti ára 2690 Ft, de az irodában akciósan 2000 Ft-ért lehet megvásárolni. 

A Napra Forgó Nonprofit Közhasznú Kft. támogatja azoknak a munkába-állását, akik megváltozott munkaképességűek, és még akarnak dolgozni. A szolgáltatás díjmentesen vehető igénybe. Részletek a faliújságon (és a kihelyezett szórólapokon) olvashatók.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház