Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. február 28. 08:10

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánl.

Ma első vasárnap van, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

Március 5-én jövő szerdán hamvazószerda lesz. Hamvazószerdán és jövő vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz, péntekenként 17 órától pedig keresztutat végzünk. Hamvazószerda szigorú böjti nap: akik elmúltak 14 évesek, nem ehetnek húst, a 18 és 60 év közöttiek háromszor étkezhetnek, és egyszer lakhatnak jól. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak.  Hamvazószerdával elkezdődik a mindenki számára kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig, június 15.-éig tart. A nagyböjti lelki készület programja elvihető a kisasztalról.

Jövő héten első csütörtök és első péntek lesz. Csütörtökön a szentségimádás 17 órakor kezdődik.

Március 7-én pénteken 16.30-kor Ökumenikus Női Világimanapot tartanak a Református Kollégium Dísztermében. Részletek a plakátokon.

Szeptemberben megnyitja kapuit a Piarista Óvoda. Szeretettel várják óvodai nyílt napra az érdeklődő szülőket és gyermekeket március 8-án szombaton 10 órára a Piaristák terére. További részletek az iskola honlapján olvashatók.

Március 9-én vasárnap fél 11-kor kommentált szentmise lesz templomunkban.

Március 16-án vasárnap a fél 11-es szentmise keretében lesz az édesapák megáldása templomunkban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2014-ben ünnepli megalakulásának 25 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból Kecskeméten rendezik meg a jubileumot köszöntő ünnepségsorozat egyik országos rendezvényét, a Karitatív Önkéntes Szolgálatok III. Kárpát-medencei Találkozóját március 13-14.-én a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban. A szakmai tanácskozás középpontjában több szemszögből megvilágítva a család és élet, valamint a közösségi szerepvállalás kérdései állnak. A részvétel ingyenes. További információk a plakáton olvashatók. 

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy a személyi jövedelemadó 1%-át fel lehet ajánlani a Katolikus Egyház, a második 1%-ot pedig plébániánk alapítványai javára. Részletek a plakátokon és a szórólapokon.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház