Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. március 5. 14:11

Egy nap Endrei Judittal

Képgaléria
Egy nap Endrei Judittal
Régóta hívjuk Kecskemétre, most végre sikerült egy egész napot találnia a látogatásra. A hírös város a szíve csücske, hiszen számos emléke köti ide, azon túl, hogy televíziós munkák révén is sokszor megfordult mifelénk, első férje is kecskeméti. Endrei Judit ragyogóan néz ki, nyoma sincs annak a „sírós” időszaknak, ami a tévével való szakítását eredményezte.

Szerda délelőtt a Gong Rádióban kezdtük a napot, ahol B. Radics Kata beszélgetett vele. Egyebek mellett kiderült, hogy két lánya zenei ízlésével teljesen azonosulni tud, így követi a trendeket is, de azért legjobban a latin muzsika áll közel hozzá, kérésére fel is csendült egy közkedvelt melódia. Endrei Judit ezt követően a Wojtyla Barátság Központban tette tiszteletét, a szó szoros értelmében, hiszen nagyra értékelte az ott zajló munkát, kihangsúlyozta, hogy mérhetetlen tisztelet illeti a ház munkatársait missziójukért. A híres vendég a sorsközösség előtt nemcsak a televíziózás kulisszatitkairól mesélt, hanem arról is, hogy bizony neki is vannak néha rossz napjai, amit derűvel és az életbe vetett hitével képes megváltoztatni. A beszélgetésbe bekapcsolódtak a gondozottak is, akiknek Judit kiosztotta az ebédet, végül pedig megígérte, ha legközelebb Kecskeméten jár, mindenképpen „beugrik” hozzájuk.

Nő a XXI. században – ezzel a címmel zajlott a Civil Tükör soron következő műsora, amely szokott helyén, a Kecskeméti Ifjúsági Otthon szecessziós tükörtermében tartottak meg. Endrei Juditot Borzák Tibor faggatta. Történetek hangzottak el első televíziós próbálkozásairól, a hajdani tv-bemondókról, szeretett televíziós műsorairól és a szakmával való fájdalmas szakításról. Negyvenöt évesen úgy gondolta: nem várja meg, hogy valakinek eszébe jut, hogy feladatokat is kellene neki adni, önként távozott az intézményből. És nem bánta meg, mert új utak tárultak fel előtte. Könyveket írt, életmód-vezetési előadásokat tartott, alapítványt szervezett. Nincs haragban életkorával, sőt újabban nadrág helyett szoknyát hord – amivel azt akarja példázni, hogy sosincs késő változtatni, korhatárlanul élni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház