Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. március 7. 13:45

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről

Dr. Jeney Gábor plébános atya hirdetései - a főplébánia közösségi életéről
Kecskemét plébánosa, Dr. Jeney Gábor atya elküldte a következő vasárnap hirdetéseit, melyeknek portálunk is szívesen ad helyet és szívből ajánl.

A mai vasárnap minden szentmisén hamvazás lesz.

Jövő vasárnap gyűjtés lesz az egyházmegyei építési alap javára.

Péntekenként egész napos szentségimádás van, 17 órától pedig keresztutat végzünk. Nagyböjt péntekjein hústilalmi nap van, mely nem helyettesíthető imádsággal és jócselekedettel. A böjti fegyelem szabályai a betegekre nem vonatkoznak. Hamvazószerdával elkezdődött a mindenki számára kötelező húsvéti szentgyónás és szentáldozás ideje, amely Szentháromság vasárnapjáig, június 15-éig tart. A nagyböjti lelki készület programja elvihető a kisasztalról.

Március 10-én hétfőn este 8 órától éjszakai szentségimádás lesz a kis hittanteremben.

Március 12-én szerdán 17 órától Szeretetláng imaóra lesz templomunkban.

Március 12-én szerdán 18 órakor „Jákob kútja” közbenjáró imaszolgálat lesz a Szentcsalád plébánián. Részletek a plakátokon.

Március 13-án csütörtökön a 8 órás szentmise után szentségimádást tartunk.

A Máltai Szeretetszolgálat 25 éves jubileuma alkalmából ünnepi koncertet rendez. A koncert jótékony célú, a belépés díjtalan, adományokat szívesen fogadnak a határon túli fiatalok megsegítésére. A műsorban közreműködnek: Aurin kórus, Sipos Gergő Gábor gordonka- és Orosz Csaba gitár művésztanárok és a Lakó Sándor Kamarazenekar. A belépőjegyek a sekrestyében átvehetők. A koncert miatt ezen a napon az esti szentmise 17 órakor kezdődik.

Március 16-án vasárnap a fél 11-es szentmise keretében lesz az édesapák megáldása templomunkban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat szervezésében Karitatív Önkéntes Szolgálatok III. Kárpát-medencei Találkozója lesz március 13-14-én a Hotel Három Gúnár Rendezvényházban. Részletek a plakátokon.

Március 22-én szombaton 10 órakor szentmise lesz Szlanka József atyáért a hetényegyházi templomban, utána megemlékezést tartanak a helyi temetőben.

Felhívjuk az adózók figyelmét, hogy a személyi jövedelemadó 1%-át fel lehet ajánlani a Katolikus Egyház, a második 1%-ot pedig plébániánk alapítványai javára. Részletek a plakátokon és a szórólapokon.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház