Július 31. szerda, Oszkár
Hírek, események 2014. március 10. 15:39

Keceli nap a Wojtyla Házban-Szendi Szilvi zenés délelőttje

Képgaléria
Keceli nap a Wojtyla Házban-Szendi Szilvi zenés délelőttje
Keceli nap volt a Wojtyla Házban március 10-én. A nap folyamán Burányi Roland atya, Kecel plébánosa és Schindler János, egykori keceli polgármester főztek a Wojtyla család 100 főjének. A felajánlást minden évben megteszik, ilyenkor már-már „haza jönnek”. A Wojtyla Ház szegényei mindig tapssal és jó szóval fogadják az ismerős arcokat. Így történt ez ma is. Segítőink bevezették a közönséget Kecel történelmébe, a bortermesztés kultúrájába.

Kecel nevét már 1198-ban ismerték. A folyamatosan fejlődő városban több világhírű cég is működik többek között a Pintér Művek. A környék bortermesztési kultúráját annak idején az érsekség „kötelezte”. Ez nem is volt baj, ma már nagyon jó minőségű, finom borokat ihatunk. – hallhattuk a történeteket Schindler Jánostól.

Támogatóink jóvoltából a keceli származású, a Budapesti Operettszínház egyik legfiatalabb szubrettje Szendy Szilvi is eljött hozzánk, aki ismert operett slágerekkel készült és szórakoztatta a megjelenteket. Együtt énekelhettük a Hajmási Péter Hajmási Pál kezdetű ismert dalt. A fiatal szubrett a férfiakat is megszólította „Maga nős ember vagy boldog” kérdéssel. Voltak, akik még válaszoltak is. A zenés találkozó előtt a Gong Rádióban adott interjút.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház