Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 19. 08:27

Kékbe borult Kecskemét

Képgaléria
Kékbe borult Kecskemét
Az időjárás az elmúlt napokban egy szemernyi kétséget nem hagyott afelől, hogy egy pillanatig sem lehetünk biztosak semmiben. Hogy például rövid futópólóban-e, vagy esőkabátban fogjuk megélni a 11. K&H mozdulj! futónap eseményét. Aztán az utolsó pillanatban megkönyörültek a futókon a felhők és a szél, és néhány kilométerrel távolabbról nézték, ahogyan kékbe borul Kecskemét csodaszép belvárosa. Itt futhatta le a 3,4 kilométeres kört az az 1700 futó, aki benevezett a 11. K&H mozdulj! futónapok újabb állomására. A rajt előtt egy rövid bemelegítést vezényelt le a színpadról Vörös Móni, ebben segített neki kilenc éves kislánya, Viki. A Fit Woman Fitness Klub fitneszedzőjének mozdulatait sok százan követték, mielőtt mindenki beállt volna a rajtvonal mögé. Aztán 14 óra 20 perckor megszólalt Pintérné Szabó Terézia, a K&H Bank Kecskemét fiókcsoport vezetője kezében a rajtot jelző duda, és a mezőny áramolni kezdett hosszú, tömött sorokban a pályára, hogy a kört lefutva ugyanide érkezzenek vissza. Ki versenyezve futott– ők 10 perc után már a célban voltak, a győztes Galamb Csaba 10:10-es eredménnyel –, ki pedig kényelmesen, családdal vagy barátokkal együtt teljesítette a távot. A győztesek után hosszú perceken keresztül érkezett a célba a mosolygós, kék pólóba öltözött tömeg, fiatalok, öregek, sokan kézen fogva, a kicsik apu nyakában a célban majd’ mindenki integetve – a szurkolók szüntelen tapsától kísérve.

Eredmények:

Nők:
1.: Fucin Szilvia, Kecskemét (12:37)
2.: Müller Johanna, Óbánya (13:49)
3.: Baranyi Nikolett, Kecskemét (14:28)

Férfiak:
1.: Galamb Csaba, KARC (10:10)
2.: Kónya Ákos, KARC (10:34)
3.: Palkovits István, KARC (11:19)

Az iskolák versenyében a kecskeméti iskolák közül a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola küldte a legtöbb (181) futót, sorban a második a Kodály Ének Zenei Általános Iskola lett 124 fővel, míg a harmadik a Zrínyi Ilona Általános Iskola 53 futóval.

A Kecskemét környéki iskolák hasonló versenyének győztese a Szentkirályi Általános Iskola lett 144 fővel, a második a Helvécia-Ballószög Általános iskola Kossuth Lajos Általános Iskolája (117 fő), őket követte a Kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola (115 fő).

Kövessen minket a Facebookon is!