Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. május 28. 15:01

2013 volt a Mercedes-Benz életében a legjobb év Magyarországon

Kecskemét/Magyarország – 2014. 05. 28. napján a Mercedes-Benz két magyarországi vállalata, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. és a Mercedes-Benz Hungária Kft. sajtótájékoztatót tartott Kecskeméten, ahol mindenekelőtt a két cég 2013-as üzleti évét értékelték és a 2014. évi kilátásokról adtak tájékoztatást. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. számára a 2013-as év a CLA, az első kizárólag Magyarországon gyártott Mercedes-Benz jármű termelésének megkezdése és a termelési program folyamatos növelése jegyében telt. Az előző évhez képest jelentősen, 109.000 járműre növekedett termelés tükröződik a vállalat anyagi helyzetében is. A nettó árbevétel először lépte át a 2 milliárd eurós küszöböt, Kecskemét városának pedig kereken 5 millió euró adót utaltak át. 2013 végéig több mint 800 millió eurót ruháztak be a kecskeméti gyárba, 5 millió eurót fordítottak új technológiai képességekre a szerszámgyártásban, ami tovább erősíti a kecskeméti présüzem nagy teljesítményét és szükség esetén a német gyárak termelőeszköz-gyártó területeit is rugalmasan képes támogatni. A kecskeméti gyár ezáltal az első olyan Németországon kívüli Mercedes-Benz gyár, amely saját szerszámgyártással rendelkezik.

„AMercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. növekszik és ezzel a vállalat jelentősége is nőadófizetőként Kecskemét városa és a régiószámára. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kereken 5 millió euró összegűadót utalt át Kecskemét városának 2013-ban. Igazán sikeres termelési évet tudhatunk tehát magunk mögött, amire minden munkatársunk nagyon büszke lehet.”mondta Ekkehard Philipp, az MBMH pénzügyi és kontrolling vezetője.

Mint ismeretes 2014. 05. 01. napján Thomas Geier úr vette át a stafétabotot Frank Kleintól a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetőjeként és a gyár irányítójaként. Geier úr 1985-ben karlsruhei gépészmérnöki tanulmányait követően kezdte karrierjét a Daimler AG-nél. Több vállalaton belüli állomást követően Geier úr lehetőséget kapott arra, hogy tagja legyen az akkor új rastatti üzem felépítését és beüzemelését végzőcsapatnak. Rastattban többek között a karosszériaépítés, fényezés és összeszerelés felelőse volt. Miután 2007-ben átvette a sindelfingeni gyár minőségbiztosításának irányítását, 2010-ben a rastatti, kecskeméti és valmeti gyárakban készülőkompaktosztályúMercedes-Benz járművek minőségbiztosítási vezetője lett.

Thomas Geier szorosan együttműködött a gyárépítési projekttel azóta, hogy megszületett a döntés, hogy Kecskeméten kompakt járműgyártást építenek fel. Munkájával lényegesen hozzájárult az elmúlt négy év sikeréhez.

„Nagyon örülök, hogy itt, Kecskeméten ilyen képzett csapattal gyárthatom a világ legjobb autóit. Tudom, és a termékeink iránti nagy kereslet bizonyítja is, hogy a kecskeméti gyár a már megszokott csúcsminőségűMercedes-Benz járműveket állítja elő, méghozzá 2014. 05. 05. napja óta már három műszakban. Így elérhetjük azt a célunkat, hogy megfeleljünk vevőink valamennyi igényének és hozzájáruljunk a Mercedes-Benz további növekedéséhez.“ – mondta Thomas Geier, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetője.

Ingo Fröhlich, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezetője a Daimler AG magyar importőreként szintén nagyon sikeres évről számolt be. Kiemelte, hogy sikertényezőik egyike egyértelműen a kecskeméti Mercedes-Benz Gyár volt:

„Nagyon örülök annak, hogy ennyire kiemelkedő volt a 2013-as év a Mercedes-Benz Hungária Kft. történetében. És ez többek között a magyar CLA-nak is köszönhető, amely egy csakugyan fantasztikus, csúcsminőségűkecskeméti termék. Az a célunk, hogy, ha valakit megkérdeznek, hogy miért éppen egy Mercedes mellett döntött, akkor azt válaszolja, hogy azért, mert „a legjobbat“ akarta. Ehhez hozzátartozik a legjobb termék és természetesen a legjobb szolgáltatás is, amihez új autóink esetében az is hozzájárul, hogy nemcsak nagyon jó szervizelést kapnak, hanem az elsőnégy évben ez még ingyenes is.” 

A Mercedes-Benz Hungária Kft. az elmúlt években ugyanis számos kiegészítőszolgáltatást vezetett be. A cég még 2012 februárjában indította útjára az úgynevezett integrált szervizcsomagot (ISP), amely vásárlás esetén négy éves garanciát és 120.000 km-ig terjedően négy éves karbantartást tartalmaz és a vevőszámára nem jár további költséggel.  Ez évtől kezdődően az értéktöbblethez vezetésbiztonsági oktatás is tartozik: a zsámbéki oktatási központtal folytatott stratégiai együttműködés keretében minden olyan ügyfél, aki új Mercedes-Benz személygépkocsit vásárol, ajándékba kap egy Driving Events vezetésbiztonsági tréninget.

2010 óta az importőr nagyon jól tudott növekedni, a 2010-ben Magyarországon eladott 715 új személygépkocsi az elmúlt évben több mint megduplázódott és történt mindez egy továbbra sem egyszerűkörnyezetben.

További információk a kecskeméti Mercedes-Benz gyárról

A kecskeméti gyár a rastatti német testvérgyárral együtt alkotja a Mercedes-Benz új kompakt nemzedékének termelési hálózatát. Ez a hálózat döntően hozzájárul a kompaktosztály előállításának őszgazdaságosságához, valamint rugalmas és minden esetben optimális vezérlést és kiterhelést tesz lehetővé mindkét üzem számára.

A kecskeméti gyárat nem egész négy évvel a 2008 nyarán meghozott döntés után, 2012 márciusában adták át és azóta a legmodernebb és környezetkímélőtechnológiával állítja előa B-osztályt, amely itt és a rastatti gyárban gördül le a szalagról. 2013 januárja óta a kecskeméti gyár második termékeként kizárólagosan gyártja az új kompakt, négyajtós CLA-kupét, a világszerte található valamennyi vevőszámára.

Időközben több mint 3500 magyar foglalkoztatottal a gyár a legutóbbi kutatások szerint ismét a régió legvonzóbb munkáltatója lett – nem utolsósorban annak következtében, hogy a munkatársak képzésének nagy fontosságot tulajdonítanak, valamint annak az úttörőszerepnek köszönhetően, amelyet a vállalat magyar partnereivel közösen játszik a német mintára bevezetett duális szak- és felsőoktatási képzés területén. Az, hogy a kecskeméti régiót hosszú távon erősítsük a magyar autóipar központjaként, annak a stratégiai együttműködési megállapodásnak is a célkitűzése, amelyet a Daimler AG 2012-ben írt alá a magyar kormánnyal.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalása

Magyarország egyik legjelentősebb és legvonzóbb munkáltatójaként a gyár szoros kapcsolatokat ápol közvetlen környezetével; adományokkal támogat több helyi szociális szervezetet és szövetséget, mint például a Nagycsaládosok Egyesületét (KINCS) vagy az SOS Gyermekfalut. A gyár már 2011-ben is részt vett egy gyermekjátszótér felújításában Kecskeméten, 2013-ban új gyermekjátszóteret épített az SOS Gyermekfaluban és felújított egy játszóteret a Széchenyi-városban. Ezen túlmenően a gyár támogatja a régióban a gyermekek nyári programjait is. 2013-ban a gyár 12 munkatársa jótékony célú kerékpártúrát szervezett, melynek köszönhetően több mint 1.165.000 forintot gyűjtöttek a bács-kiskuni-megyei kórház újszülött osztálya számára. 2014. 02. 10. napján a munkatársak átadhattak a kórháznak egy újjáélesztőasztalt, mivel a kórháznak – a Vacsi Kft. segítségével – sikerült az összegyűjtött pénzből egy újszülöttek újjáélesztésére szolgáló asztalt vásárolnia.

A jótékony célú biciklitúra sikerén felbuzdulva a Mercedes-Benz gyár 20 munkatársa idén (2014 májusában) is részt vett egy Magyarországot szívformájú útvonalon átszelőutazáson, hogy újra segítse a Hirös Koraszülöttekért Alapítvány áldozatos munkáját.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. 2013. június 13. napján két szponzorációs szerződést írt alá a kecskeméti és a regionális sport utánpótlás támogatásáról, ami szintén szociális felelősségvállalását mutatja. A vállalat úgy döntött, hogy támogatja két jelentős sportegyesület, a városi önkormányzat tulajdonában álló Hirös Sport Nonprofit Kft. Kosárlabda Akadémiája és a Kecskeméti Torna Egylet Labdarúgó Kft. Kecskeméti Labdarúgó Akadémiájának utánpótlás nevelését. A két akadémia felvette a Mercedes-Benz gyár nevét, így tehát a Mercedes-Benz Kosárlabda Akadémia (Mercedes KLA), illetve a Mercedes-Benz Gyár Labdarúgó Akadémia (Mercedes LA) nevet viselik.  

További információk a Mercedes-Benz Hungária Kt.-ről

Folytatódott a Mercedes-Benz Hungária Kft. sikeres teljesítménye a hazai új személyautó és haszonjárműértékesítések terén, valamint a kapcsolódó üzletágak tekintetében. A csillagos márka járműveinek hazai forgalmazója az anyacég, a Daimler AG globális irányvonalával összhangban 2013 során is folytatta a korábban megkezdett modelloffenzívát, de kiemelt jelentőséget tulajdonított az ügyfelek lehetőlegmagasabb szintűkiszolgálásának és az ügyfélélmény fejlesztésének is. A személyautó üzletágban három kiemelten fontos modell, a kizárólag Kecskeméten készülőCLA, a Daimler történetének legnagyobb frissítésén átesett E-osztály, valamint a világ legjobb autójának készített új S-osztály bevezetéséből adódóan 2013 kiemelt jelentőségűév volt. Az új modellek bemutatását az ügyfelek is pozitívan fogadták: a hazai vezérképviselet összesen 1587 Mercedes-Benz személyautót értékesített ügyfeleinek, ami 28,6%-os növekedés 2012-höz képest. Továbbra is népszerűek maradtak a kompakt és ezen belül a kecskeméti modellek (összesen 400 autó), illetve kiemelkedően teljesített az ML terepjáró is.

Kövessen minket a Facebookon is!