Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. június 1. 08:26

Harmadszor nyert a Dimenzió Borászat

Képgaléria
Harmadszor nyert a Dimenzió Borászat
Mostantól egy évig a Dimenzió Borászat Rajnai rizling száraz fehér nedűje viseli egy évig - Hetényi József és Keresztes József ballószögi termelők kadarkájával karöltve - a Kecskemét Város Bora elismerő címet. A nevezések magas száma is azt bizonyítja, hogy a termelői borversenyeken történő megmérettetés, és a borbíráló bizottságok által megfogalmazott jellemzések pozitív hatással vannak a borászok munkájára, teljesítményére – hangzott el a napokban, a Kecskemét Város és Környéke Termelői Borverseny díjkiosztó ünnepségén. A szakemberek szerint az a tendencia is megfigyelhető, hogy a Kecskemét Város Bora megtisztelő cím viselése kiváló reklámértékkel bír: mind a címet elnyerő borászat, mind pedig a Kunsági Borvidéken termelt, úgynevezett homoki borok tekintetében. A Dimenzió Borászat egyébként immár harmadszor viselheti ezt a rangos címet

Az elegáns megjelenésű, sárgászölden csillogó fehérbor a fajta jellegét nagyon sajátosan, az alföldi vidékre jellemzően és nemesen viseli magán. Illata a szőlővirágra emlékeztet, amiben megjelenik a kamillához, de főként a citrusféle gyümölcsökhöz hasonló ízvilág, s amit orientális fűszerekre emlékeztető aromaanyagok gazdagítanak. Hosszan érezhető szép utóízei a borfogyasztóban felejthetetlenné teszik ezt a finom italt.\"

A Dimenzió Borászat működésének alapja Kecskemét-Miklóstelep és Kerekegyháza határában levő 30 hektáros terület, melyből jelenleg 12 hektáron folyik minőségi szőlőtermelés. Kovácsné Drabant Katalin tulajdonos az Szőlészeti és Borászati Kutató Intézetnél vezető borászként dolgozott 18 éven át, jelentős gyakorlati tapasztalatot szerezve a szőlőbor készítésben és kezelésben. Férje, Kovács András, a Hagyó Kft. ügyvezetője. Cége a borászati erjesztési és automatizálási technológiában piacvezető, több mint 120 modern borászati üzemben technológiai beszállító. Berendezéseik és rendszereik a termelői szférában lévő borászatokon kívül megtalálhatóak a középfokú és felsőoktatási intézményekben, valamint a kutatóintézetekben is. A házaspár közös jelenléte és felügyelete, valamint a borászatban évtizedes tapasztalattal rendelkező kollégák munkája garantálja a prémium kategóriás termékek  létrejöttének lehetőségét.

Kecskemét környékén évszázadok óta díszlett a szőlő, e terület fontosságát a filoxéravész emelte ki, ugyanis itt nem pusztított a szőlőgyökértetű, mert, ahogy eleink mondták: „kiszúrta a szömit a homok”. A hatvanas években több ezer hektár szőlőt telepítettek, ami mára jelentősen megcsappant, és a nagyüzem helyett a családi vállalkozások, emberléptékű méretekkel kezdenek kialakulni. Ezek egyike a Dimenzió Borászat, ahol különös tekintettel próbálják a termékeik között kiemelni a  Hungarikumokat, melyek a kövidinkából és kadarkából készített, a szakma és a fogyasztók által is elismert gyönyörű borok.

Számos nemzetközi és hazai versenyeredménnyel büszkélkedhetnek, melyek méltóan bizonyítják a törődést, a kemény munkát és alázatot, amit a borászat minden napjaiban tanúsít. Nagyon sokat jelentenek a cég minden munkatársának a versenyeredmények, amik jó visszajelzések arra, hogy a méltatlanul „elhanyagolt” Alföldön is lehet kiváló minőségi borokat készíteni.

- Nagyon örülünk, hogy ismét elnyerhettük Kecskemét Város (Fehér)bora címet – nyilatkozta lapunknak Kovácsné Drabant Katalin. - Kiemelt fontosságú számunkra, hogy ismét képviselhetjük városunkat! S reméljük, sikereink tovább segítik majd a Duna Borrégió (el)ismertségét is a jövőben, ami számunkra kiemelt jelentőségű cél. Pincészetünk nyitva áll az érdeklődők számára, ahol mindenki személyesen megismerkedhet borainkkal, vagy a hét minden napján honlapunkon (www.dimenzioboraszat.hu) is online leadhatja rendelését!

 

 

Dimenzió Borászat

Cím: 6000 Kecskemét,

 Szarkás dűlő 99/a.
Telefon: (76) 702-628,

 (20) 310-8599,

 (30) 649-0604

Fax:(76) 701-626
e-mail: [email protected]
web: www.dimenzioboraszat.hu

Kövessen minket a Facebookon is!