Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 4. 14:37

Forgalomkorlátozások a kecskeméti északi elkerülő út építése miatt

Forgalomkorlátozások a kecskeméti északi elkerülő út építése miatt
Forgalomkorlátozások léptek életbe Kecskeméten az 5. és 44. számú főutak között épülő, kecskeméti északi elkerülő út kivitelezése miatt.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában épül az 5. és 44. sz. főutak között a kecskeméti északi elkerülő. A 44. sz. főút és a Békéscsabai út találkozásánál körforgalom biztosítja majd a gördülékeny áthaladást.

Forgalomkorlátozás lépett életbe szerdán (július 2-ától) a Békéscsabai út és a 44. sz. főút csomópontjában, ahol a kivitelező elkezdte kialakítani a körforgalmat. A kereszteződésben táblák fogják helyettesíteni a jelzőlámpákat.

Várhatóan július második felében pedig még egy újabb változásokra kell számítaniuk a helyieknek. A Békéscsabai útra – a városközpont felé – ideiglenesen megszűnik a lehajtás, az utat csak az autóbuszok, a mentő, a tűzoltó, a rendőrség és a katasztrófavédelem autói használhatják majd. A közúti forgalom a városon keresztül bonyolódhat, a tájékozódásban útirány jelzőtáblák fogják segíteni a közlekedőket.

A kivitelezést a Duna Aszfalt Kft. végzi, nettó összege nettó 13,59 milliárd forint értékben. Az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Program keretében uniós forrás segítségével megépülő Kecskemét északi elkerülő várhatóan 2015 nyarára elkészül.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a lakosság megértését és türelmét kéri a forgalomkorlátozás ideje alatt.

Kövessen minket a Facebookon is!