Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 8. 14:15

„A KOVÁSZ NYOMÁBAN II. - A ROZSKENYÉR”

KENYÉRSÜTŐ KALANDOZÁS A NÉPI IPARMŰVÉSZETI GYŰJTEMÉNY UDVARÁBAN JÚLIUS 12. (SZOMBAT) 16-19 ÓRÁIG.

A Cseh Pékség két héttel ezelőtti, remekül sikerült programja folytatódik! Aki ott volt tudja, hogy szívvel-lélekkel készült kenyerek születtek.

Egy ropogós héjú kenyér hozzávalói: kedv, idő, liszt, kovász, na meg tudás. Ja, és a kemence. Ez mind együtt adatik majd a Népi Iparművészeti Gyűjtemény udvarán.

A programon felfrissítjük a kovászkészítés, dagasztás, kemence befűtésének régi tudományát, kenyeret sütünk rozslisztből. S persze bárki végig is járhatja velünk ezt az utat. Előre szólunk, hogy hosszú lesz! Kalauzunk a Cseh Pékség deli péklegénye lesz.

Amíg a kenyér sül, lehet játszani az udvaron, kézműveskedni, lisztet őrölni, s okosodni a kenyérsütés, a gabona, a kovász témákban.

A PROGRAMON VALÓ RÉSZVÉTELHEZ REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES! Regisztrálni az [email protected] címen PÉNTEKIG (júl. 11.) lehet. Az előzetesenregisztrálók kenyérjegy vásárlására jogosultak. A kenyérjegy ára: 800 Ft.

Aki kenyérjegyet vesz, süthet saját kenyeret, mellé kap egy ajándékcsomagot és részt vehet a kézműves foglalkozáson is, amelyet Lesi Ferencés Hájas Réka vezetnek.

Helyszín: Népi Iparművészeti Gyűjtemény, Kecskemét, Serfőző u. 19.

Kövessen minket a Facebookon is!