Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 15. 13:50 | Szerző/forrás: keol.hu

Megkezdődött a Kodály Művészeti Fesztivál

Megkezdődött a Kodály Művészeti Fesztivál
Két hét, 11 koncert, három kiállítás. Így lehetne összegezni azt a színes kulturális kínálatot, mely idén gazdagítja a Kodály Fesztivál keretében Kecskemét nyári programját. A fesztivált Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg hétfő este.

Műfajilag sokszínű, tematikailag sokrétű és minden korosztály számára vonzó az a művészeti paletta, mely idén a Hírös városban, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ munkatársainak köszönhetően várja a kultúra kedvelőit.

A meghívott előadó vendégek sorában számos fiatal magyar tehetséget, világhírű szólistát, együttest és alkotóművészt köszönthetünk. Az őket összekötő kapocs, a legjellemzőbb közös vonás pedig nem más, mint a művészi kiválóság. A programsorozat az idei kecskeméti nyár vitathatatlanul legjobb produktuma. 

A megnyitó koncert, a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar és Cakó Ferenc homokanimációs közös előadása, Muszorgszkij - Ravel: Egy kiállítás képei (Gerhát László vezényletével) sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt a főtérről bekényszerült a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központba. Ám minden rosszban van valami jó... A zsúfolásig megtelt színházteremben kényelmesen ülve tudták végighallgatni, illetve nézni az előadást a nívós zenei programokkal idén nyáron eddig sajnos nem elkényeztetett, „kiéhezett\" érdeklődök.  

A Kodály Művészeti Fesztivált Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere nyitotta meg.

- Nagyon nagy öröm számunkra, hogy a Kodály Fesztivál ismételten és hagyományosan a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar előadásával kezdődhet - mondta az alpolgármester. - Számtalan rendezvény, koncert, kiállítás követi egymást a következő napokban Kecskeméten. Az a programsorozat, amit a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ munkatársai a Kodály intézettel közösen most már évek óta fesztivállá bővítettek, méltó hagyománya a Kodály örökségnek. Mi pedig, akik szenvedélyesen szeretjük városunkat és „Kodály hagyományt\", a Kodály módszert, büszkén mutatjuk be minden évben a zenei, kulturális értékeinket.

Kövessen minket a Facebookon is!