Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 21. 13:44

Algyői halászlé rotyogott a kondérban

Képgaléria
Algyői halászlé rotyogott a kondérban
Brindisi Szent Lőrinc napján hétfőn algyői halászlé rotyogott a bográcsokban. Barta László mesterszakács, a híres Algyői Halászcsárda tulajdonosa és Harsányi Attila főszakácsa a Wojtyla Ház Sorsközösségének szánta, az ősi, titkos recept alapján főtt tiszai halászlét. A délelőtt megtudtuk tőlük a jó tiszai hal ismérveit és a remek halászlé elkészítésének módját. Bár mindenki óvja, félti titkát, de egyvalamit nem tudtak elrejteni kutató szemünk elől, hogy mindketten nagyon szeretik a hivatásukat a hallé főzést és szívüket lelküket hozzáteszik az elkészítés közben A közös ebéd előtti beszélgetés során kiderült a baráti kapcsolat hogy algyői messzeségből hogyan kerültek ide az alföld közepére Kecskemétre és mi sarkalta őket, hogy a Wojtyla központ étkezőnek ők készítik el az ebédet. A közös imát követően a halászcsárda tulajdonosa szolgálta fel a remekre sikerült halászlét. Ezúton is köszönjük nekik segítségüket és áldozatos munkájukat.

Kövessen minket a Facebookon is!