Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. július 31. 13:32

Hűsítő támogatás az SOS Gyermekfalvaknak Másképp indult a nyári szezon Kecskeméten

Hűsítő támogatás az SOS Gyermekfalvaknak Másképp indult a nyári szezon Kecskeméten
Idei jótékonysági aktivitásának keretében a Daikin Hungary Kft. a hírös városi SOS gyermekfalut támogatta. A nemzetközi vállalat, együttműködő partnerével, a kecskeméti székhelyű Logall Kft.-vel közösen korszerű, energiatakarékos klímaberendezésekkel szerelte fel a falu négy házát. A támogatást az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának Zuggó Balázs, a vállalat ügyvezető igazgatója adta át.

A több évtizede működő kecskeméti intézmény gyerekcsaládjai ma már komfortos, kétszintes házakban élnek, azonban bármilyen otthonosak is az itt kialakított lakrészek, a luxusnak számító klímaberendezésekre történő költséges beruházást az alapítvány pénzeszközei nem teszik lehetővé. Márpedig a házak, különösen az utóbbi években megtapasztalt száraz és szokatlanul forró nyarakban, főként a tetőtérben elviselhetetlenül felmelegednek. A nemzetközi díjakkal is elismert és csúcsminőségű Daikin termékek mostantól hűsítő támogatásként teszik elviselhetőbbé a nyári napokat. A világcég a „Daikin for life“ elnevezésű társadalmi felelősségvállalás akciójával immár hetedik éve támogatja nyolc ország legkülönbözőbb civil szervezeteit, és segítenek ott, ahol arra nagy szükség van.

„Az igazán innovatív szellemiségű cégek vallják, hogy az ember a legfőbb érték. A cél, amiért az SOS Gyermekfalvak több mint 30 éve tesz Magyarországon, maximálisan támogatandó. A Daikin munkatársai minden országban közösen döntik el, hogy az adott támogatási évben mely civil szervezetet segítik. Itt Magyarországon számunkra egyértelmű volt, hogy költséghatékony, környezetbarát és magas minőséget képviselő klíma-berendezéseinket olyan helyre ajánljuk fel, ahol erre igazán szükség van.”– nyilatkozta Zuggó Balázs, a Daikin Hungary Kft. ügyvezetője.

Az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési is kommunikációs igazgatója nagy örömmel vette át az adományt, „hiszen a többgyermekes családok életminősége javult a segítséggel”. „Öröm kapni, de öröm adni is” – nyilatkozta Andri Diána, „amit az SOS Gyermekfalvak céljait és gyermekeit megismerő vállalatok tartós támogatásukkal bizonyítanak. Missziónk, hogy hosszú távon családot és szerető otthon biztosítsunk a gyermekeknek, akik nem élhetnek szüleikkel. A Daikin és a hozzá hasonló elkötelezett cégek remélhetőleg egyre szélesebb körben fognak a működésünkhöz elengedhetetlen anyagi támogatással segíteni.”

A jótékonysági akcióban a multinacionális cég a berendezéseket, a helyi vállalkozás pedig a szerelvényeket és a szerelést biztosította adomány formájában.

Kövessen minket a Facebookon is!