Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 4. 14:42

SZTÁRPARÁDÉ TOKAJ HEGYALJÁN XI. Tolcsvai Borfesztivál

Képgaléria
SZTÁRPARÁDÉ TOKAJ HEGYALJÁN XI. Tolcsvai Borfesztivál
Országszerte rendeznek borfesztiválokat, de olyat, ahol a borokat szülőhelyükön, a szőlős dombok között, a több 100 éves pincék mélyén lehet kóstolni, úgy, hogy mindeközben egy különleges település ritka szépségeit fedezhetjük fel, csak egy helyütt találunk. Mégpedig Tolcsván!

Immár tizenegyedik alkalommal köszönti vendégeit Tokaj hegyalja szíve, Tolcsva.
A község önkormányzata 2004-ben fogott össze először a környékbeli borászokkal, hogy megszervezze a helyi borok fesztiválját. Kezdetben a tolcsvai termelők munkájának, a vidék aranyának tekintett bor és a község minél szélesebb körben történő megismertetése volt a cél. A gasztronómiai és kulturális élmények évről évre egyre nagyobb közönséget vonzottakTolcsvára. Kevesen gondolták, hogy a kezdetekkor csupán néhány 100 fős összejövetel több 10.000 fős borünneppé növi ki magát. A siker kulcsa a tolcsvaiak vendégszeretetében, a borok mámorító ízvilágában, és a változatos kulturális programokbanrejlik.Születésük helyén, a szőlős dombok között, egy őskorig visszanyúló történettel rendelkező település több száz éves pincéinek mélyén kóstolni a finom nedűket – ez az igazi csoda! Egy biztos, aki eljön, megtapasztalja mit is jelent ez az érzés és életre szóló élményekkel távozik.

Augusztus 8 - 10. közöttérdemes eljönni a Tolcsvai Borfesztiválra,mert az itt eltöltött órák, napok, a fesztiváli-, a bormúzeumi, a pincesori színpadon fellépő neves sztárok, folklór produkciók maradandó szórakozást ígérnek minden korosztálynak.

A műsorszámok között a közönség felhőtlen szórakoztatását Vajtó Laci, a vérbeli szpíker, a főzőversenyek és gyereknapok sztárja, a fesztiválok házigazdája garantálja. 

Az ismert rádiós műsorvezető és showman elárulta: a hosszú hétvégén igazi gasztronómiai különlegességek várják a látogatókat. Bográcsban, üstben, nyárson és roston készült vadak, malacok, és csirkék, kemencékben sült lepények, langallók, pacsnik, kalakkulák és csülkös kenyerek kényeztetik majd a vendégeket. Természetesen a tocsnik, a lapótyák, a krumpli- és ördöglángosok sem maradnak el. 

A vendégek az egyedi kóstolópohár megvásárlásával a pincészeteknél meghívást kapnak két pohár finom tolcsvai bor díjmentes megkóstolására. A különböző évjáratú szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén is több tucat kóstolóhelyen lehet megismerni, így többek között a felejthetetlen pinceséták során, a nemes-penésszel vastagon borított pincefalak hangulatos rejtekén.

A helyi termelők azt szeretnék, ha a Borfesztivál vendégei szívesen jönnének vissza legközelebb is, és örömmel ajánlanák majd barátaiknak a tolcsvaiak vendégszeretetét.

Kövessen minket a Facebookon is!