Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 7. 17:44

Felszentelték az újra felállított Krisztus-keresztet a Mercedes-gyár közelében

Képgaléria
Felszentelték az újra felállított Krisztus-keresztet a Mercedes-gyár közelében
A közismert kecskeméti autókereskedő és szerviztulajdonos, Tormási Attila jóvoltából ismét áll Krisztus-kereszt az 5-ös főút mentén, a Mercedes-gyár közelében. A korábbi néhány hónappal ezelőtt vihar következtében súlyosan megrongálódott. A régi helyétől nem messze felállított új szakrális kegyhelyet dr. Jeney Gábor, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa szentelte fel csütörtök délben.

Keresztszentelést tartottak csütörtök délben a Porta Egyesület Szent Ilona keresztkörének tagjai Tormási Attila autókereskedő, a kecskeméti Tormási Autóház tulajdonosának földterületén, az 5-ös főút mentén, a Mercedes-gyár közvetlen közelében. Az eseményen megjelent Farkas P. József, a Porta Egyesület vezetője, egyben a Wojtyla Ház alapító igazgatója, Tormási Attila, Gyenes István, a Gyenes Kertészet tulajdonosa, valamint tiszteletét tette Lévai Jánosné, a terület önkormányzati képviselője, az önkormányzat egyházügyi munkacsoportjának vezetője is. A szentelést dr. Jeney Gábor atya, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa végezte – immáron másodjára.

Régen is állt egy Krisztus-kegyhely az 5-ös főút mentén. Ennek állapota azonban az idők során nagyon megromlott. Ezt látván a Porta Egyesület Szent Ilona keresztköre felújíttatta a kegyhelyet: korpusz került a keresztre, melyet kerítéssel szegélyeztek, virággal díszítettek. Néhány hónappal ezelőtt azonban egy szélvihar következtében ledőlt a felújított kereszt. – Egyik alkalommal telefonon beszéltem Farkas P. Józseffel, a Porta Egyesület vezetőjével, aki eddig 80 útszéli Krisztus-keresztet mentett meg, illetve újított fel Kecskeméten és közelében. Ekkor derült ki, hogy „baj történt\" a „Mercedes-kereszttel”. Én rögtön felajánlottam, hogy saját területemen felállíthatják, ugyanis az eredeti helyen lévő földterületet időközben egy külföldi cég számára értékesítették. Egyben anyagilag is támogattam az új Krisztus-kereszt helyreállítását. – mondta visszaemlékezve a Tormási Autóház tulajdonosa.

Mindemellett Tormási Attila és munkatársai személyesen is kivették részüket a munkából: homokdombot, fakerítést építettek a kereszt számára. A virágosítást egy másik, szintén jól ismert kecskeméti vállalkozó, Gyenes István kertész vállalta magára.

- Ígérem, hogy folyamatosan karbantartjuk a környéket. Vásároltunk egy tartálykocsit, amivel vizet hozunk, hogy meglocsoljuk a virágokat. Egyik kollégám, Tóth László – aki eddig is rengeteget dolgozott a kereszten – feladata lesz az öntözés és állagmegóvás. – zárta gondolatait Tormási Attila. 

Az alkalom végén a Tormási Autóház munkatársai agapéval (szeretetvendégséggel) kedveskedtek a megjelenteknek: aprósüteményt és üdítőt kínáltak az egybegyűlteknek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház