Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 11. 08:51 | Szerző/forrás: keol.hu

Világbajnokság kezdődött szombaton Kecskemét-Matkón

Világbajnokság kezdődött szombaton Kecskemét-Matkón
A matkópusztai repülőtéren rendezik augusztus 6-16 között az ultrakönnyű repülők világbajnokságát. A 19 ország részvételével szervezett világbajnokság ünnepélyes megnyitóját szombaton délelőtt tartották.

Idén augusztusban Magyarország a házigazdája az ultrakönnyű repülők világbajnokságának. A Kecskeméthez tartozó Matkópusztára összesen 19 ország versenyzői érkeztek, kísérőkkel és technikai személyzettel együtt mintegy négyszázan, akik az elmúlt napokban valóságos sátorvárost építettek a repülőtéren.

Az ünnepélyes megnyitón Sipos László kecskeméti önkormányzati képviselő köszöntötte Kecskemét városvezetése nevében a sportolókat.

- Városunknak nagyon fontos, hogy ne csak az autóipar, hanem a sport területén is feliratkozzon a világtérképre. Ezért köszönjük a szervezőknek, hogy Matkópusztára hozták ezt a rangos nemzetközi sporteseményt. Jó időt és sikeres versenyzést kívánunk önöknek - mondta Sipos László.

A versenyek szombaton már meg is kezdődtek és pénteken fejeződnek be. Az ünnepélyes eredményhirdetést augusztus 16-án, szombaton tartják.

Kövessen minket a Facebookon is!