Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 11. 08:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Boronkay - megvan a kvalifikáció!

Boronkay - megvan a kvalifikáció!
Boronkay Péter (BátorfiTeam-KMSE) Kecskemét kiválósága felkerült az idei év világbajnoki döntő rajtlistájára. Természetesen örültem a hírnek, a pályafutásom során ez a minimum, amit elvárok magamtól, így immár a 8. világbajnokságomon rajtolhatok - mondta Boronkay.

Mennyire volt nehéz a kvalifikáció?

- A korábbi években bárki indulhatott, aki benevezett a versenyre, idéntől már a paralimpia jegyében kőkemény küzdelem árán lehet csak bekerülni a döntőbe. Tavaly Londonban 40fős mezőnyöm volt a kategóriámban, idén már csak 20 versenyző állhat rajthoz. A szezon eleji Yokohamai világkupa 2. helyem, az OB cím és az EB 5. hely juttatott a döntőbe, ami augusztus 30.-án lesz a kanadai Edmontonban, ahol először állok rajthoz Aquathlon (úszás- futás) viadalon is pár nappal a triatlon döntő futam előtt. Minél több világkupán és VB előversenyen indul egy sportoló, annál nagyobb az esélye a VB-n EB-n, majd a riói Paralimpián való részvételhez.

Jövő hét végén, tereptriatlon Világbajnokságon állsz rajthoz.  Mit vársz magadtól?

- Az ép Magyar Tereptriatlon Csapattal utazunk a németországi Zittauba, ahová a feleségem is elkísér. Ez a verseny az „aszfaltos” VB „kistestvére”, ahol a tavalyi győzelem után a címvédés a célom.

Két hete a nagyatádi extrememan hosszútávú OB versenyt megnyertétek váltóban a váltótársaddal. Milyen emlékek fűződnek ehhez az eseményhez?

- Eredetileg úgy terveztük, hogy Sors Tamás paralimpiai bajnok ússza a 3.8 km-t, én bringázom a 180 km-t és Bók Laci kerekesszékes futónk teljesíti a maratont.  Sajnos Tomi lebetegedett, így az úszást is én vállaltam és ketten vágtunk neki Bók Lacival a távnak, amit váltóban meg is nyertünk. Nem számítottunk ekkora sikerre, de külön öröm számomra, hogy kecskemétiekből álló váltó lett a második, ahol Hajdú László úszott és Galamb Csaba pedig óriásit repesztett a maratonon, ezúton is gratulálunk nekik!

Kövessen minket a Facebookon is!