Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. augusztus 12. 14:28

Kecskemét-Wadowice kétkeréken-fotókkal

Képgaléria
Kecskemét-Wadowice kétkeréken-fotókkal
755 km, 9 nap. Kecskemét-Wadowice táv kerékpárral. Élménybeszámoló és fotók.

Péntek hajnalban egy tucat kerékpáros zarándok vágott neki az 1000 km-es távnak, mely Kecskemétről indult és Wadowicében ér véget. Az első igazi kerekes nap Szlovákia határától Szobtól kezdődött. A fáradt és háromszor is elázott csapat végül 113 km után megérkezett Zvolenba. A szombati napjuk a legnehezebb a 10 nap alatt. 93 km kellett tekerniük hegymenetben, hogy elérjék úticélukat Dolni Kubint. Ez idő alatt két hágót kellett szó szerint megmászniuk, ugyanis annyira meredek volt, hogy tekerni még a legügyesebbek sem tudtak. A hegytetőről a csapat behozta a lemaradását és visszanyerte elvesztett energiáit. Egyéni csúcsok is dőltek meg a 67,3 km/h sebességekkel. Képeket sajnos csak visszatértük után tudunk feltölteni (a technika ördöge). HAJRÁ! GONDOLUNK RÁTOK!

A kecskeméti zarándokok vasárnap sem volt épp felhőtlen. 80 km tekerés után a lengyelországi Nowy Targ főterére érkeztek. Egy kis félreértés miatt rossz címre igyekezett a csapat, de egy angolul tudó lengyel segítségével végre elérték mai uticélukat. A fáradt és éhes vándorok a szállásuk megkeresése után városnézésbe fogtak. A vándorok jól vannak és a hangulat is nagyon jó. A fotó egy pihenő alkalmával készült.

Hétfői helyzetjelentés: a kecskeméti zarándokok már csak 60 km-re vannak uticéluktól, Wadowicétől. Nagyon szép idejük van. Hamarosan a teljes napról is kapunk élménybeszámolókat.

Hétfő délután 80 km kerékpározás után sikeresen és szerencsésen megérkeztek a zarándokok a lengyelországi Wadowicébe, ahol el is foglalták szállásukat. A vacsora készítésbe Stanislaw Kotarba, Wadowice megyei elnöke is besegített, aki felajánlotta, hogy megveszi a pék süteményeket, a virslit és még el is készítteti a fáradt és éhes vándoroknak. Holnap délelőtt Wadowice polgármester asszonya fogadja a kecskeméti és a Wojtyla Ház zarándokait, majd Krakkóba átvonatoznak, ahol megnézik a történelmi szépségű város nevezetességeit. Néhány fotó az elmúlt napokról.

A bringás zarándokoknak nagyon jól sikerült a keddi napjuk. Élmény dús napjuk volt! Reggel Wadowicében kezdték a napot, ahol a polgármesteri hivatalban Ewa Filippiak és Stanislaw Kotarba fogadta a kecskemétieket igazi wadowicei krémessel és kávéval. Ezután közösen elmentek megkoszorúzni a megújult főtéren lévő II. János Pál pápa szobrot. Majd busszal irány Krakkóba, ahol Ganew Mária vezette körbe, és mutatta be a város nevezetességeit. A Wawel vár főtéren egy katonai ünnepség kellős közepébe csöppentek, ahol szerencséjükre Stanislaw Dziwis bíborost és Bronisław Komorowski a lengyel köztársasági elnököt is láthatták.

A kerékpáros zarándokok szerda reggel elindultak Magyarország felé. Estére szerencsésen elértek Nowy Targba, ahol egy tűzoltó állomáson aludtak. Volt egy kis baleset is tegnap, az egyik bicikli tengelye eltört, de ennél nagyobb dolog nem történt.

Lassan, de biztosan haladnak vissza Kecskemétre a kerékpáros zarándokok. Útjukat csütörtök épp a Tour de Polonia szakította félbe, ami épp azon az úton zajlott, ahol jönnének vissza. Délutáni programjuk így a kerékpáros verseny nézése volt. Majd zarándokaink is megpróbálták felvenni a versenyzők tempóját, hogy még sötétedés előtt a szállásukra érjenek. Már csak 2 nap hazaérnek!

750 km és 9 nap után szombat este 8 körül hazaérnek Kecskemétre a kerékpáros zarándokok Lengyelországból, Wadowicéből. Az elmúlt két napban 2 hágót másztak meg és sorra döntötték meg a sebességi rekordokat (76,3 km/h). A csapat minden nap 5:30-kor már úton volt, hogy az átlagos 90 km-t le tudják tekerni. Szlovákiában megkóstolták a sztapacskát és a kofola üdítőitalt is. Már nagyon várjuk a biciklistákat haza épen és egészségesen.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház