Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. szeptember 25. 08:15

Újra megjelentek a külföldi ingatlanbefektetők

Főleg Szingapúrból érdeklődnek erőteljesen a magyar ingatlanok iránt. Virág Henrietta szerint a rövidtávon elérhető magas profit miatt tértek vissza hozzánk a külföldi befektetők.

A külföldi ingatlanbefektetők részéről néhány évre megcsappant az érdeklődés Magyarország iránt, a szakemberek szerint azonban ismét egyre nagyobb az érdeklődés.

\"A külföldi befektetők megijedtek Magyarországtól, és sokáig nem vásároltak nálunk. Kivárták a gazdasági helyzet és az ingatlanárak alakulását, viszont most újra mocorog a piac. Egyre több külföldi befektető lát értéket Európában és Magyarországban, erre szeretnének terjeszkedni és itt szeretnék a pénzüket befektetni. Ennek oka, hogy nálunk rövidtávon komoly profitot tudnak elérni az ingatlanárak alakulása miatt\" - mondta Virág Henrietta, a Lions Buildings International ügyvezető igazgatója.

A szakember cégénél jelenleg Délkelet-Ázsiából, Szingapúrból érdeklődnek a legerőteljesebben a magyar ingatlanok iránt. A befektetők főleg értékes, budapesti ingatlanokat vásárolnának.

\"Egy partnercégünkkel együtt úgy döntöttünk, hogy mi is beszállunk az üzletbe, és segítséget nyújtunk a magyar ingatlanok külföldre közvetítésében. Jelen pillanatban leginkább Szingapúrba, onnan érdeklődnek ugyanis a legerőteljesebben. Főleg olyan nagyértékű budapesti ingatlanokat vásárolnának, amelyeket magyaroknak egyébként sem tudnánk eladni, így mindkét fél számára előnyösek a tranzakciók\" - tette hozzá a Lions Buildings International ügyvezetője.

Kövessen minket a Facebookon is!