Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. október 1. 15:20

MESZK 10 éves Jubileumi ünnepség

Képgaléria
MESZK 10 éves Jubileumi ünnepség
A MESZK Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete 10 éves fennállásának alkalmából ünnepséget szervezett 2014. szeptember 27-én, szombaton a Kecskeméti Katona József Színházban. Ezen neves eseményhez kapcsolódóan ünnepi műsorral és fogadással köszönték meg tagtársaink kitartó munkáját. A rendezvényen az egészségügy minden területén dolgozó szakdolgozó kollégák vettek részt, mintegy 400 fővel. A kamara több elismerést is adott át az elmúlt 10 évben kiemelkedő szakmai és kamarai munkát végző munkatársainak és már nyugdíjas kollégáinak.

Az esemény házigazdája Csík Julianna, Területi Elnök volt.

 

Hajnal Istvánné (MESZK alelnök) köszöntése után vers hangzott el Nagyné Sztana Cecília előadásában.

 

Köszöntőt mondott Csík Juliannaa MESZK Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezetének elnöke, Dr. Balogh Zoltán  a MESZK Országos Elnöke, Dr. Mészáros János Egészségügyért Felelős Államtitkárság Kabinetfőnöke, Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke, Engert Jakabné Kecskemét városszociális és egészségügyi bizottság társelnöke.

A Kitüntetések átadása után varázslatos dalt énekelt Leskowsky Laura és Keskeny Márk, majd a MESZK jövőjéről, terveiről tartott előadást Dr. Balog Zoltán, a MESZK Országos Szervezetének elnöke.

 

Ezek után a múltat, az elmúlt 10 év eseményeit idézte meg Csík Julianna Területi Elnök előadásával.

 

Az állófogadás után a Kecskeméti Katona József Színház művészeinek köszönhetően Gálaműsor zárta a rendezvényt.

 

 

Kitüntetést kaptak:

 

 

Bartek Sándorné Kiskunhalasi Semmelweis kórház gasztroenterológiai, osztály vezető ápolója.   Kamaránk aktív tagja. Kezdetektől helyi és megyei küldöttként is képviseli a tagságot. Kiváló szervező, csapatépítő.

Szakmai, kamarai és közösségi munkája kimagasló.

 

Braunitzer Ferencné

Nyugdíjba vonulásáig Kecskeméti Megyei Kórház vezető dietetikusa volt.  A kamara megalakulásának pillanatától a diétetikai tagozat megyei vezetője volt.  Aktív munkájának köszönhetően a tagozatban elsőként indult meg a szakmai fejlődés elősegítésére a továbbképzések szervezése, több színvonalas rendezvény fűződik nevéhez. Vezetése alatt a tagozatban folyamatos aktív munka folyt.

 

Csősziné Juhász Ildikó  

Kamara alapító tagja. Alapszervezet megalakulása óta két választási cikluson át Városi Elnökként, Megyei Küldöttként és Országos Nemzetközi Kapcsolati tagként képviselte Kiskunfélegyházán a Magyar Egészségügyi Szakdolgozóink érdekeit. Jelenleg a Kiskunfélegyházi Kórház Telephelyvezető ápolója és Meszk megyei küldötte. Méltón, elhivatottan képviseli az egészségügyi szakmát és a Kamarai munkát.

 

Dr. Fáy Tamásné

A magyar ápolás kiemelkedő alakja, 50 éves pályafutása alatt számtalan kolléga példaképévé vált. A Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolási igazgatójaként a megalakulás folyamatának első pillanatától a MESZK aktív támogatója és segítője. Töretlenül támogatta megalakuláskor a szervező tevékenységet folytató kollegákat, neki köszönhető, hogy ez a bonyolult folyamat zökkenő mentesen lezajlott. A megyei szervezet mindig számíthatott támogatására, segítségére.

 

Gyimes Gyuláné

 1978-tól Bajai Szent Rókus Kórház pszichiátriai osztály, vezető ápolója volt 2009 évben történt nyugdíjba vonulásáig.  Sok éves szakmai pályafutása alatt sokat tett a pszichiátriai szakma fejlődésért, az Ápolási Egyesület városi elnökeként aktívan részt vett a MESZK kialakítási folyamatában, a bajai Városi szervezet létrehozásában, melynek városi elnöke volt.

 

Koncz Miklós Istvánné

A kamara megalakulásakor a kecskeméti honvéd kórház aneszteziológiai asszisztense volt. Aktívan részt vett a megyei szervezet kialakításának folyamatában, segítette, koordinálta a városi szervezetek és megyei szervezet megalakulását. Azóta is a MESZK  Országos Bizottságaiban, etikai kollégiumban és aneszteziológiai - intenzív ápolási tagozatában  folyamatosan  tevékenykedik.  A MESZK kiemelkedően aktív tagja.

 

Kovács Zsuzsa

Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei Kórház Minőségügyi Osztályának munkatársa. A kamara alapító tagja.  Egy cikluson át a kamara etikai bizottságának elnöke volt. Elnöki munkássága alatt kialakította az etikai eljárási rendet, ami nagyban segítette a megyei szervezet munkáját.  Szakmai és kamarai munkája kiemelkedő, szakmai tudásával bármikor kollégái rendelkezésére áll.

 

Miklós Márta

Jelenleg a Bács-Kiskun Megyei kórház Szülészet nőgyógyászati osztályának vezető szülésznője.  A kamara alapító tagja, a szülészeti tagozat megyei vezetője a megalakulás óta, aktívan részt vett az országos tagozat munkájában is. Több színvonalas továbbképzés főződik nevéhez.  Mind szakmai, mind kamarai munkája kiemelkedő.

 

Dr Oszlánczi Gáborné

Jelenleg A kiskunhalasi Semmelweis kórház mátrix vezető főnővére, munkáját lelkiismeretesen nagy odaadással végzi. MESZK alapító tagja. Ápolási Egyesület városi vezetőjeként már a megalakulás folyamatában is aktívan részt vett, a Kiskunhalasi városi szervezet megalakulása óta annak  elnöke. Kamarai, szakmai munkájában is lelkiismeretes, pontos megbízható.

 

Sarkadiné Gregus Ilona

JelenlegMagyar Honvédség Egészségügyi Központ Repülőorvosi, - Alkalmasságvizsgáló és Gyógyító Intézet egynapos sebészetének osztályvezető ápolója. Szakmai munkája embersége kiemelkedő. A kamara megalakulása óta aktívan segíti annak működését, a Honvéd Kórház dolgozóinak kamarai tevékenységét koordinálja, segíti.

 

Schoblocherné Kristóf Ágnes

Bajai Szent Rókus Kórház Aneszteziológiai osztály, vezető asszisztense.  Kamara alapító tagja. Aneszteziológiai és intezív tagozat megyei vezetője, kezedet óta szívügyének érzi ezen tagozat megyei és országos működését. 2009-től a bajai alapszervezet városi elnöke. Kamarai munkáját nagy odaadással, lelkiismeretesen végzi.

 

Szabó Béláné

A megyei szervezet megalakulása óta a védőnői tagozat vezetője. Munkáját nehezítette, hogy Bács-Kiskun megye számtalan kisebb településén dolgozó védőnőit is össze kellett fognia. Ennek ellenére egységes, aktív tagozatot hozott létre a megyében.  Évente továbbképzést szervez kolleganői részére.  Szakmai és kamarai munkája kiemelkedő.

 

Szabó Istvánné 

1979 óta dolgozik a Kalocsai Szent Kereszt Kórházban. 2013 óta vezető asszisztensi munkakört lát el.

A megalakulása óta tagja a Magyar Szakdolgozói Kamarának, mely munkájában aktívan részt vesz.

A MESZK Kalocsai Helyi  Szervezetének aktív tagja, feladatait lelkiismeretesen maradéktalanul eleget tesz. Mind szakmai és kamarai munkája kiemelkedő.

 

Szalai Zoltán

 A kiskunhalasi Semmelweis Kórház belső auditor munkatársa.A kamarában kezdetektől fogva aktív szerepet vállalt. Választások idején, mint bizottsági tag tevékenykedett. Jelenleg az oktatási bizottság aktív tagja.

Folyamatos fejlesztője a minőségi ápolásnak. Megbízható, türelmes az esetleges feszültségeket humorral oldja.

Bármikor számíthatunk segítségére és aktív közreműködésére. Szakmai és kamarai munkája kiemelkedő.

 

Szigetiné Sánta Julianna  

A Kalocsai Városi kórház Belgyógyászati osztályának vezető ápolója, szakmai munkája kiemelkedő. A MESZK megalakulása óta a kalocsai városi szervezet elnöke. A szervezési feladatokban lelkiismeretesen, aktívan részt vállalt.  Munkájának köszönhetően Kalocsa városában is aktív kamarai élet folyik.

Kövessen minket a Facebookon is!