Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. október 7. 13:50

Döntsd le a falakat!-Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC köztéri kiállítása

„Döntsd le a falakat!” – ezzel a címmel írt ki az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC közös kreatív pályázatot, amelynek legjobb pályaműveit 2014. november 9-ig lehet megtekinteni, az Európa Pont mellett, a Millenáris Parkban. A díjátadóra október 10-én 18.00 órakor kerül sor, az Európa Pontban.

Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az ARC idén \"Döntsd le a falakat!\"  címmel hirdetett közös pályázatot. Az Európai Unió a határok meghaladásáról, a falak lebontásáról is szól. A kérdés három európai történelmi sorsforduló kapcsán került előtérbe idén. 100 évvel ezelőtt robbant ki az első világháború, 25 éve omlott le a berlini fal, és 10 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz. 

„Számodra melyek azok a keretek, amelyek a szabadságod és a biztonságod letéteményesei, és melyek azok, amelyek épp ellenkezőleg, gátolnak személyes fejlődésedben? Milyen falakat győztél már le életedben, vagy mit tudsz tenni azért, hogy ledönts olyan a falakat, amelyek korlátoznak a szabadságodban?” – inspirálta pályázásra a kreatív gondolkodókat a kiírás.

A beérkező pályaművek közül a zsűri 34 alkotást választott ki, amelyek november 9-ig megtekinthetőek az Európa Pont mellett, a Millenáris Parkban. A három legjobbnak ítélt alkotás díjazásban részesül.Az első helyezett kétszemélyes, négy napos berlini utazást, a második  80.000 Ft értékű, a harmadik pedig egy 50.000 Ft értékű MédiaMarkt vásárlási utalványt nyert.

Első helyezést ért el Peták Dénes „Berlini fal!” című munkája, második díjat kapott Puskás Marcell „Falbontás” című pályaműve, a harmadik helyezést pedig Mód Jordána, Takács Zoltán, Gajáry Csaba, Mód Sáron és Kálovics Dániel közös munkája nyerte el a „LEt’sGO” című alkotással.

A beszélgetéssel egybekötött díjátadóra október 10-én 18.00 órakor kerül sor az Európa Pontban (Budapest, 1024 Lövőház u.35.). A díjazottakon kívül, vendégünk lesz Ungváry Krisztián történész, a 20. századi had- és politikatörténet szakértője, valamint Rajcsányi Gellért történész, a Mandiner főszerkesztő helyettese, akikkel az Európát anno kettészelő berlini falról, az újraegyesülésről és annak következményeiről fogunk beszélgetni.

 

Kövesse eseményeinket a facebook.com/arcmagazin oldalon!

Kövessen minket a Facebookon is!