Július 30. kedd, Judit, Xénia
Hírek, események 2014. október 20. 08:28

Misztikus egyiptomi éjszaka Szegeden – látogatórekorddal

Képgaléria
Misztikus egyiptomi éjszaka Szegeden – látogatórekorddal
Soha ennyien nem jártak még a szegedi Múzeumok Őszi Éjszakáján, mint most szombaton: a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein 5500-an fordultak meg délután 6 és éjjel 11 óra között. Az érdeklődőket izgalmas egyiptomi programok és folyamatos tárlatvezetések várták.

A Stefániáig kígyózott a sor Móra Ferenc Múzeum főépületénél szombaton 18 óra körül: a Múzeumok Őszi Éjszakájára vártak az érdeklődők a Kultúrpalotánál. Ezen az éjszakán ugyanis kinyíltak a Móra Ferenc Múzeum és kiállítóhelyeinek kapui: összesen négy helyszínen várták az érdeklődőket izgalmas egyiptomi programokkal.

A Móra-múzeumban óriási sikert aratott Kleopátra szépségtára: kicsiket és nagyokat egyaránt kezelésbe vettek a sminkesek és fodrászok, akik így igazi egyiptomi dívákká alakulhattak. A halotti szertartás előadását is nagy figyelem kísérte: a múzeum auláját és lépcsőházát vették birtokba a színészek, táncosok, és hozták el a misztikus ókori Egyiptom hangulatát. A Vármúzeumban folyamatosan zajlott az egyiptomi diaporáma-show, míg a Kass Galériában és a Fekete is házban is tömegek fordultak meg a fáraó-kiállítás tárlatvezetésein.

Noha a Múzeumok Őszi Éjszakáját az elmúlt években egyre kevesebb kulturális intézmény rendezi meg, a Móra Ferenc Múzeum sikere is jól mutatja, hogy szívesen látogatnak el az érdeklődők az igényes, izgalmas programokat kínáló kulturális eseményekre. Ezen az éjszakán ugyanis újabb rekordot döntött meg a Kultúrpalota: a Móra-múzeumban és kiállítóhelyein 5500-an fordultak meg szombaton éjjel.

Kövessen minket a Facebookon is!