Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. november 11. 15:42

A zene gyógyít és szórakoztat. Interjú Szabó Andrea Ashartival

Képgaléria
A zene gyógyít és szórakoztat. Interjú Szabó Andrea Ashartival
Szabó Andrea énekesnő, tanár, kommunikációs szakember, pszichológus. Egy a közös: az ének. Hogy kell ezt elképzelni? Egész egyszerűen. Vegyünk egy fiatal, tehetséges nőt, aki él hal az éneklésért, adjunk hozzá a felsorolt szakmákat, és máris bemutathatjuk Szabó Andreát, művésznevén Ashartit.

Tehetségét felhasználva segít a lelkileg megtört, meggyötört embereken, Magyarországon talán egyedülállóan, az intuitív éneklés segítségével. Tanárként többször találkozott olyan gyerekekkel, akikkel történtek olyan események, amit igazából nem tudtak feldolgozni és nyomta a lelküket. Ezek a gyerekek soha nem kértek tőle segítséget, de ő mégis megadta nekik az éneklésen keresztül. A terápia rész, hogy így kitörjön belőlük a düh, a fájdalom és felszabadultak, nyugodtak legyenek. Olyan szerencsés helyzetben van Kecskemét, hogy több iskolában is tart gyerekeknek csoportos foglalkozásokat, többek között a Juhar utcai és a Zrínyi Ilona Általános Iskolában, valamint a Bellezza Creativo Modellügynökségnél. Az intuitív énekterápiás módszerét saját maga fejleszti, a saját tudására, tapasztalatára támaszkodik a tanulási folyamat alatt, immáron több éve.


Az intuitív éneklés azonban nemcsak csoport keretein belül, hanem színpadon is ugyanúgy működik, és meg is jelenik. Zeneszerző társával Látó Richárddal, aki a Kecskeméti katona József Színház karnagya több éve dolgoznak együtt, számos dal és kortárs koncert van a tarsolyukban. Legfrissebb alkotásuk a ’Visszatérés Árkádiába’ címet viseli, amely kortárs szimfónikus oratórium. Szimfonikus, mert a zene szimfonikus zenekarra íródott, kortárs, mert él a zeneszerző, és oratórium, mert egy szólóénekes áll a színpadon. Pillanat műfajnak is nevezhetjük, mert csak a zenének van törzs bázisa, a szöveg változik attól függően, hogy az énekesnő, Asharti milyen intuíciót kap a színpadon. Zenéje lágy, dallamos, nyugalmat árasztó. Zenehallgatás közben az ember „lemegy alfába”, teljesen kitisztul a feje. Zeneszerző társával azon dolgoznak, hogy megismertessék a világgal ezt a műfajt. Nyáron lehetőséget kaptak hogy Amerikában, az angyalok városában, Los Angelesben koncertezzenek. „A kéthetes kint létünk nagyon gyümölcsöző volt.”- mondta el Asharti. Több szálon is elindultak az útjaink, a koncertektől kezdve, a film- és a zeneipar meghódításán keresztül, egy kórházi projektben való részvételig. Elkezdett megnyílni a világ Asharti előtt. A szálak, amik régebben nem látszódtak most szépen lassan előkerülnek, virágozni kezdenek. „De van még mit dolgozni a célért!” – mesélte. Az énekesnő elmondta azt is, hogy imádja a színpadot, mert minden koncertje más és más, azonban ha sorrendet kellene felállítania nem tudna dönteni hogy a színpad vagy csoportterápia áll az első helyen. Természetesen nem csak gyerekekkel foglalkozik, hanem felnőttekkel is. Dalait meghallgathatják a youtube-on, a koncerteken, a programjairól a facebook-on ( Szabó Andrea Asharti) és a weboldalán olvashatnak. www.asharti.com

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház