Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. november 21. 14:47

Rehabilitációs Állásbörze

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Rehabilitációs Szakigazgatási Szerve és az NRSZH TÁMOP-1.1.1-12/2012-001. „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” elnevezésű kiemelt projekt keretében Bács-Kiskun megyei irodák munkatársaival karöltve került megrendezésre a Rehabilitációs Állásbörze 2014. november 21-én, Kecskeméten a Három Gúnár Rendezvényházban.

A rendezvényt a BKM KH RSZSZ igazgatója, Dr. Macsári Mária, és a TÁMOP projekt megyei koordinátora, Daczi Péter nyitotta meg. A megjelentek köszöntése mellett a rendezvény fő célkitűzéseit és a jelenlegi megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására tett lépéseiket ismertették.

A Rehabilitációs Állásbörze lehetőséget biztosított a munkáltatók és a megváltozott munkaképességű munkavállalók „egymásra találására”.

Ezáltal lehetőség nyílt a munkáltatók által felkínált álláslehetőségek személyes megbeszélésére, az ellátandó munkakörrel járó feladatok és annak munkakörülményei megismerésére.

Az Állásbörze megrendezését megelőzte egy munkáltatói fórum, ahol a munkáltatók részéről a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatására irányuló igények felmérésére került sor. Az előzetesen felmért igények szerint megrendezett Rehabilitációs Állásbörzén 30 munkáltató vett részt, amelyek közel 250 megváltozott munkaképességűek által betöltésre váró munkalehetőséget kínáltak.  A szervezők részéről Kecskemét és környékén (figyelembe véve a földrajzi elhelyezkedést, közlekedési lehetőségeket) közel 1100 megváltozott munkaképességű személy részére került meghívó kipostázásra. A rendezvényen érdeklődők száma 330 fő fölött volt. A nagy számú érdeklődés igazolja azt a tényt miszerint a megváltozott munkaképességűek keresik a lehetőséget, hogy a támogatás helyett, vagy annak igénybevétele nélkül a támogatott, vagy nyílt munkaerő-piacon munkát vállalhassanak. A rendezvényen résztvevők rehabilitációs ellátásban, illetve rokkantsági ellátásban részesülő és ellátásban nem részesülő, foglalkoztatás szempontjából megváltozott munkaképességűnek minősülő munkavállalók voltak.

Az állásbörze teljes ideje alatt az RSZSZ  és a TÁMOP irodák munkatársai készséggel álltak az érdeklődő ügyfelek rendelkezésére, a minősítési folyamat, az ellátás megállapítása, ill. az ellátás folyósítása mellett végezhető kereső tevékenységet illetően.

A rendezvényen megjelent érdeklődők többségükben – visszajelzéseik alapján - a rendezvény színvonalával, a rendezők által nyújtott szakmai tájékoztatásokkal, a szolgáltatások minőségével, a rendezők szolgálatkészségével kifejezetten elégedettek voltak.

Kövessen minket a Facebookon is!