Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 1. 15:11 | Szerző/forrás: http://hiroshir.hu

Átadták a 2014-es Príma Díjakat

Átadták a 2014-es Príma Díjakat
Dr. Hegedűs Tibor PhD, bajai csillagász, asztrofizikus, Jóni György kecskeméti prímás, és Prof. Dr. Belina Károly, egyetemi tanár, a Kecskeméti Főiskola GAMF karának dékánja kapták meg idén a megyei Príma Díjakat.

A VOSZ Bács-Kiskun Megyei Szervezete 2005-ben díjat alapított a művészet, tudomány, oktatás és sport kimagasló megyei képviselői számára, hogy anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek a szűkebb régiónkban élő és dolgozó kiválóságok. A magánfelajánlásokból származó, háromszor egymillió forintos Megyei Príma Díjat, a közönségdíjat és a különdíjakat a november 27-én, csütörtökön este, a kecskeméti Sheraton Szállóban rendezett gálaesten, ünnepélyes körülmények között adták át.

A tizedik alkalommal megrendezett, jubileumi gálaest házigazdájaként Versegi János, a VOSZ megyei elnöke fogadta a több mint kétszáz meghívottat, ismert vállalkozókat, közéleti személyiségeket. A gálaest résztvevőit dr. Nagy Zoltán, a VOSZ megyei társelnöke, a Phoenix Mecano ügyvezető igazgatója köszöntötte. A Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának képviseletében dr. Lovassy Tamás, gratulált a díjazottaknak és a színvonalas rendezvény szervezőinek. Demján Sándor VOSZ-elnök üdvözletét Krisán László, a KA-VOSZ vezérigazgatója tolmácsolta. Pohárköszöntőt Palik Vera, a bajai FORINT-Soft Kft. tulajdonosa, a VOSZ megyei társelnöke mondott. A gálaest műsorában az elmúlt évtized során Megyei Príma Díjjal kitüntetett művészek és együttesek léptek fel.

Az idei Bács-Kiskun Megyei Príma-díjasok, akik 1-1 millió forintos csekket vehettek át:

– Prof. Dr. Belina Károly, egyetemi tanár, a GAMF dékánja, Kecskemét

– Dr. Hegedűs Tibor PhD, csillagász, asztrofizikus, Baja

– Jóni György, prímás, Kecskemét

A legtöbb közönségszavazatot kapta, így közönségdíjasként 500 ezer forintos díjat vehetett át: Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar

Különdíjat kapott és 500 ezer forintos csekket vehetett át: Kiss Zsuzsanna, tanár, tankönyvíró, Református Gimnázium, Kecskemét

A gálaesten Megyei Év Vállalkozója kitüntetéseket vehettek át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozók:

Az Év Bács-Kiskun Megyei Vállalkozója 2014-ben: Molitorisz Károly vezérigazgató, Univer Product Zrt., Kecskemét

Az Év Sütőipari Vállalkozója: Hatvani László ügyvezető igazgató, P és P Pékáru Kft., Kunszállás

Az Év Mezőgazdasági Gép Kereskedője: Kövesdi László ügyvezető, Dorker Kft., Baja

Az Év Innovatív Vállalkozója: Szabó József ügyvezető, ÖKO2000 Kft., Akasztó

Kövessen minket a Facebookon is!