Július 29. hétfő, Flóra, Márta
Hírek, események 2014. december 3. 14:57

\"Jót s jól\" - kulturális szolgáltatások minőségi fejlesztése Bács-Kiskun Megye szakembereinek továbbképzésével

Több mint 8 millió forintos Európai Uniós forrást nyert képzések megvalósítására a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft., illetve konzorciumi partnerei, a Mohácsy Ferenc Faluház - IKSZT, Szociális, Gondozási és Sportolási Központ és a Fülöpszállás Községi Önkormányzat Könyvtára. Az összegnek köszönhetően Bács-Kiskun megyében fejlődött a kulturális szolgáltatások minőségi szervezése, a szakemberek továbbképzése sikeres volt.

A TÁMOP-3.2.12-12/1 kódszámú projektben 2013 januárjától 2014 év végéig a következő fejlesztésben vettek részt a munkavállalók: Kulturális Rendezvényszervező rész-szakképesítést szereztek, olyan informatikai szoftver ismeretekkel bővíthették tudásukat, amelyek az irodai munkavégzéshez elengedhetetlenek, szolgáltatásfejlesztéssel és értékteremtéssel kapcsolatos gyakorlatokon vettek részt, illetve általános és kulturális-szakmai angol nyelvi készségfejlesztésbe kapcsolódtak be.

A Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a régió legnagyobb kulturális központjaként 1975. január 11-én nyitotta meg kapuit a látogatók előtt. Fő feladatuk Kecskemét város polgárainak kulturális, művészeti, szabadidős és közösségi igényeinek, szükségleteinek kielégítése, rekreáció, a szórakozás és a szórakoztatás, a szabadidő hasznos eltöltésének segítése, a közösségi művelődés lehetőségeinek biztosítás és az alkotókészség kibontakoztatása. Évente több mint 4000 különböző kulturális rendezvényen 900.000 látogatót fogad az intézmény, amely 2001-ben elnyerte a Kecskemét Közművelődéséért Díjat. Minden korosztály és társadalmi réteg számára igyekszik színvonalas kínálatot biztosítani. A közösségi művelődés, a kötetlen társas élet, a hobbi- és gyűjtő körök, valamint az egészséges életmóddal és a betegségek megelőzésével foglalkozó közösségek területén évtizedek óta számos jól működő közösség, klub, kör található az intézményben.

Az Európai Uniós támogatásnak köszönhetően a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ Nonprofit Kft., illetve konzorciumi partnerei, a Mohácsy Ferenc Faluház - IKSZT, Szociális, Gondozási és Sportolási Központ és a Fülöpszállás Községi Önkormányzat Könyvtára munkatársainak kapacitása nagymértékben bővült, elősegítve ezzel a megye kulturális életének fejlesztését.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 8.471.160 Ft

Kövessen minket a Facebookon is!